Valspar Championship: Keegan Bradley pakt de leiding

Voormalig PGA-kampioen Keegan Bradley heeft een voorsprong van twee slagen genomen in het Valspar-kampioenschap, titelverdediger Paul Casey is vier slagen terug en het was een zware eerste dag voor wereld nr. 1 Dustin Johnson!

Keegan Bradley genoot van een ronde van 64 slagen toen hij de regelrechte leiding claimde na de eerste dag van het Valspar kampioenschap in Florida. Bradley maakte een sprong in het klassement na vijf birdies in zijn laatste zeven holes om de top van het klassement te bereiken op de Copperhead Course in Innisbrook.

Paul Casey maakte een fatsoenlijke start in zijn poging voor een derde opeenvolgende overwinning in het evenement. Vorig jaar werd het toernooi nog geannuleerd vanwege de pandemie. Met 68 slagen heeft hij een voorsprong op de Engelse veteranen Luke Donald en Ian Poulter en staat hij op 4 slagen afstand van de leider.

Justin Thomas is twee onder voor zijn ronde, maar wereld nr. 1 Dustin Johnson zal moeten profiteren van de betere vroege omstandigheden op vrijdagochtend, nadat een ronde van level-par 71 hem op de 66e plaats achterliet.

Bradley was een vroege starter op de eerste dag en maakte een birdie op twee van de eerste vier holes, hoewel hij pas weer een slag oppikte toen hij op de 12e van 2 meter een birdie maakte.

De voormalige PGA-kampioen wist met een uitstekende putt van bijna 10 meter op de lange 14e en knalde een andere van vergelijkbare afstand op de volgende green erin.

“Vandaag was gewoon een geweldige dag”, zei Bradley. “In feite nul stress de hele dag. Ik kwam niet echt in de buurt van het maken van een bogey.

“Ik weet dat ik van wat bogeys stress zal krijgen, maar vandaag speelde ik zo goed en het voelde goed om op een baan als deze die score te halen. Dit is een moeilijke baan, het vereist veel van een speler. ”

Bradley’s 64 was twee slagen beter dan Emiliano Grillo, Ryan Moore, Hank Leboida, Max Homa en Patton Kizzire, terwijl titelverdediger Casey tevreden was met zijn start. Casey won eerder het toernooi in 2018 en 2019.

“Het is fijn om eindelijk terug te zijn, twee jaar nadat ik mijn titel wilde verdedigen”, zei Casey. “De golfbaan is zo goed en zwaar als het ooit is geweest en ik heb een mooie ronde golf gespeeld.” Casey kan dus voor de derde keer op rij het toernooi winnen.

Luke Donald, de kampioen van 2012 en Poulter waren twee van de 17 spelers die een ronde van 69 slagen maakten samen met spelers als Viktor Hovland en Russell Knox.
Johnson heeft veel werk te verrichten op de tweede dag om een nieuwe gemiste cut te voorkomen. Hij had in zijn ronde dan wel drie birdies met evenveel bogeys. Justin Rose zal ook vrijdag diep moeten gaan wil hij ook het weekend kunnen spelen. De Engelsman kwam met een teleurstellende 74 van de golfbaan.