Haugschlag NÖ Open: Marco Iten wint in Waldviertel Stan Kraaij beste Nederlander

De Zwitser Marco Iten is de winnaar van de Haugschlag NÖ Open by perfect eagle 2021. In het Oostenrijkse Waldviertel won de tourspeler uit Zürich van in totaal 155 deelnemers en verzekerde zich op het golfresort Haug-schlag met 69, 65 en 67 slagen en dat is 12-onder par.

De Nederlander Stan Kraaij eindigde als beste Nederlander in het toernooi. Met 72, 69 en 67 slagen (-5) werd hij gedeeld 15e. Dylan Boshart werd met 4-onder gedeeld 20e en Max Albertus deelde met 3-onder de 25e plek. Mike Toorop eindigde par voor de wedstrijd en zag zijn score oplopen gedurende het toernooi met 68, 71 en 74 slagen.

Onder de Nederlanders die de cut misten zaten Peter Melching met 71 en 72 slagen, Rodi Vlasveld 70 en 75, Mats Markovits met twee ronde van 73 slagen en Philip Bootsma met 73 en 75 slagen.

Na 54 holes eindigde de 30-jarige Zwitser met een slag minder dan zijn landgenoot Luca Galliano (69, 67, 66) en de Oostenrijkse amateur Niklas Sprinklers (68, 69, 65).

“Alles ging op rolletjes vandaag!” Dolblij nam Marco Iten de grote trofee van de Haugschlag Neder-Oostenrijk Open met een perfecte adelaar in ontvangst, hief de glazen beker en was zichtbaar blij met zijn eerste toernooisucces dit jaar. Hij had al zeer solide gespeeld aan het begin van het seizoen van de Pro Golf Tour in Egypte, pakte de 15e en 7e plaats in Ain Sokhna en nam zijn goede vorm terug naar Oostenrijk.

Na 69 slagen in de eerste ronde, haalde hij op de tweede dag van het toernooi in Haugschlag de Nederlander Max Albertus in aan de top van het klassement met een sterke ronde van 65 slagen. Beiden spelers waren 8-onder par na 36 holes.

Albertus ging niet zoals gewenst op de laatste dag en gooide Iten juist de birdies links en rechts er wel in. Alleen zijn landgenoot Galliano kwam tussendoor weer bovenaan, maar uiteindelijk kon Marco Iten zich op de terugweg naar het clubhuis twee bogeys veroorloven zonder de triomf in gevaar te brengen.

“Het was echt een hele goede week hier in Haugschlag”, zei Iten, “ik raakte de bal heel goed en ik ben absoluut tevreden over mijn hele wedstrijd. De werkelijk uitstekende conditie van de baan beloonde precieze slagen en putts. ”

De 5000 rankingpunten die zijn gekoppeld aan het toernooisucces brengt de Zwitser naar de tweede plaats in de Pro Golf Tour Order of Merit. De nieuwe nummer 1 is de Pole Mateusz Gradecki, die in Haugschlag de 5e plaats deelde met de Oostenrijkse golflegende Markus Brier. De vierde en dus beste Duitse speler was Benedict Staben.

De volgende stop op de Pro Golf Tour 2021 is wederom Egypte waar ronde 1 van de NewGiza Pyramids Challenge 2021 op 27 mei aan de poorten van Caïro op de tourkalender staat. Meer informatie en alle resultaten zijn beschikbaar op www.progolftour.de.