PGA Tour

Valspar Championship: Adam Schenk leidt na twee ronden

Adam Schenk

Bij het ingaan van het weekend in het Valspar Championship heeft Adam Schenk (foto) met zeven-onder en 135 slagen één slag voorsprong op Kramer Hickok. Tommy Fleetwood, Jordan Spieth. Cody Gribble en Davis Riley staan op twee slagen achter Schenk.

Schenk wist met een ronde van 69 slagen om zijn voorsprong vast te houden na de eerste twee ronden van het Valspar Championship. De Amerikaan Schenk had vier birdies, op één na allemaal van binnen 3 meter, en eindigde zijn ronde met een bogey vanuit de bunker kort voor de 18e op de Copperhead golfbaan bij Innisbrook.

“Ik heb vaak het gevoel dat je misschien 2 onder maakt en je denkt: ‘Het hadden er 6 of 7 minder kunnen zijn.’ Maar het had echt niet veel beter kunnen zijn met het aantal putts dat ik heb gemaakt”, zei hij. Schenk speelt voor zijn 10e opeenvolgende week op de PGA Tour.

Zijn vrouw verwacht over iets meer dan een maand hun eerste kind, een jongen, en dan heeft hij even minder tijd om wat wedstrijden te spelen.

Fleetwood ging rond in 69 slagen en voegde zich bij Spieth in de groep met twee slagen achterstand. Samen met Cody Gribble (65) en Davis Riley (68), de laatste verloor vorig jaar in een play-off van Sam Burns in Innisbrook.

Burns, de tweevoudig titelverdediger, probeert de eerste speler te worden die drie opeenvolgende jaren hetzelfde toernooi wint sinds Steve Stricker dit in John Deere Classic (2009-11) deed. Burns had een 73 en staat op zeven slagen achterstand.

Valspar Championship: Ryan Brehm leidt samen met Stephan Jaeger en Adam Schenk