Het eerste golfnieuws

US Open winnaar Retief Goosen wint het Johnnie Walker Classic

ImageDe wind was op de laatste dag van het toernooi flink in sterkte afgenomen. Er was geen whisky naast de baan, maar Johnnie Walker cola.

Garcia, de medespeler van Goosen, liet zien dat sportiviteit hoog bij hem in het vaandel staat. Op de 15 hole, een par 5 van 486 meter, sloeg Goosen zijn 2e slag rechts van de green. Zijn bal kwam naar alle waarschijnlijkheid in het water hoewel er ook een klein eilandje rechts van de green lag en ook daar kon zijn bal terecht gekomen zijn.

Goosen, die gewoon bij het water bleef staan, zag Garcia en een heleboel mensen zonder resultaat naar zijn bal zoeken. Met een strafslag dropte hij zijn bal achter het water en maakte een bogey. Goosen eindigde het toernooi met een ronde van 73 slagen (+1) en een totaalscore van 14-onder par. De Zweed Pierre Fulke eindigde alleen op de 2e plaats terwijl Sergio Garcia als 3e eindigde.

Goosen had op de derde dag een enorme voorsprong op de rest van de spelers genomen. Het gat van 13 slagen over 54 holes was een record op de European Tour. Goosen verbeterde daarmee het record dat door Tony Jacklin gezet was in 1974 en dat door Tiger Woods ge?venaard werd tijdens het US Open in 2000.