Het eerste golfnieuws

Chris DiMarco wint het Phoenix Open

ImageMet een 4e ronde van 69 slagen (-2) in het Phoenix Open heeft Chris DiMarco (foto) zijn 3e PGA zege behaald. Hij maakte wel het een en ander mee op de laatste dag van het toernooi.

Zo kwam hij naast Kenny Perry op het scorebord te staan toen hij een put van minder dan een halve meter maakte voor birdie op de 16e. Even leek hij uit zijn concentratie toen op het moment dat hij wilde gaan putten een man uit het publiek keihard gilde ?NOONAN?. Noonan is een karakter uit de film Caddyshack en in deze film kwam Noonan bijna in de problemen op de 18e hole toen iedereen begon te schreeuwen terwijl hij wilde putten.

Op de 17e maakte Perry een 3-put en daardoor kwam DiMarco aan de leiding. John Daly was lange tijd ook een van de kanshebbers maar eindigde na afloop op de gedeelde 4e plaats. Daly?s drives waren weer super maar deze deden hem ook in de problemen komen. Met nog 8 holes te gaan had hij een voorsprong van 4 slagen op de rest van het deelnemersveld. Maar de ellende begon voor Daly op de 11e. Daar sloeg hij zijn drive in het water en maakte een dubbel bogey. Op de 12e hole, misschien geschrokken door zijn dubbel bogey van de vorige hole, sloeg hij zijn bal rechts van de green omdat links daarvan water lag. Zijn bal landde in de bunker en een bogey was het resultaat. En langzamerhand kwam DiMarco op het scorebord als 1e te staan.

Met een totaal van 267 slagen eindigde DiMarco het toernooi en kwam met het verdiende prijzengeld bovenaan de ranking van de PGA te staan. De beste ronde kwam op naam van de Japanner Kaname Yokoo; hij speelde zijn ronde in 64 slagen en eindigde daarmee op 1 slag afstand van DiMarco als 2e.