Uitstekende start voor Wil Besseling en Lars van Meijel in Australië

Wil Besseling en Lars van Meijel zijn uitstekende gestart in het ISPS Handa Vic Open in Australië. Darius van Driel zou ook een goede ronde hebben gelopen mits hij geen dubbel bogey had gemaakt! Anne van Dam opende in het gemengde toernooi met een ronde van 1-onder en deelt daarmee de 62e plaats.

Besseling (foto) opende op de 13e Beach Golf Club in Geelong met 67 slagen! De 34-jarige Noord Hollander kwam zo met 5-onder op de gedeelde 14e plaats. Van Meijel kwam door zijn enige bogey op de 9e en met 5 birdies met 4-onder in het clubhuis en deelt daarmee de 30e plaats. Van Driel die startte vanaf hole 10 eindigde zijn eerste 9 holes door de dubbel op 18 met 37 slagen (+1). Met twee birdies op 2 en 7 hield hij gelukkig zijn score nog net onder par met 1-onder. Hij deelt de 90e plaats en zal dus zeker een ronde ruim onder par nodig hebben op de tweede dag.

De Spanjaard Alejandro Canizares nam met 9-onderbij de mannen  de leiding. De 37-jarige wist op deze score te komen door het maken van 10 birdies en 1 bogey!

Van Dam wist vier birdies te maken maar had ook drie bogeys. Bij de dames namen de Zweedse Madelene Sagstrom en de Koreaanse Haeji Kabg met 65 slagen (-8) de leiding.

Het ISPS Handa Vic Open is een van de toonaangevende Australische golfevenementen waar mannen en vrouwen tegelijkertijd op dezelfde banen spelen voor hetzelfde prijzengeld.

In een formaat dat uniek is voor professioneel golf in de wereld worden de ISPS Handa Vic Open-titels gelijktijdig gespeeld tijdens het 72-holes event op de 13e Beach Golf Links op het schiereiland Bellarine.

Het toernooi begint met een veld van 144 spelers en speelsters waarbij de eerste cut bij 60 spelers is na twee rondes en 35 na drie ronden. 

Besseling en Van Meijel en Van Driel en Anne van Dam in Australië deze week!