Het eerste golfnieuws

Uitstekend begin Maarten Lafeber in Frankrijk, Alex Cejka leidt

ImageVan de Nederlanders die in Frankrijk meespelen in de Lancome Trophy is Maarten Lafeber het sterkst begonnen. Met 65 slagen (-6), een van zijn laagste rondes dit jaar, staat hij na de eerste dag van het toernooi op de gedeelde 2e plaats.

Rolf Muntz speelde zijn ronde in level par en staat daarmee gedeeld 65e, Robert-Jan Derksen had 1 slag meer nodig (+1) en deelt daarmee de 78e plaats.

Lafeber miste op hole 16 een birdie putt die rakelings langs de hole ging, op 17 sloeg hij zijn bal in de bunker en maakte daarvan dan ook zijn par. De 18e rondde ook hij in par af en kwam zo met 65 slagen in het clubhuis. De swing van Lafeber ziet er in het algemeen erg mooi uit, de souplesse waarmee hij een bal slaat is ongelooflijk. De drives sloeg hij dit keer goed op de fairways zodat hij vaak zijn tweede slag dichtbij de pin kon krijgen.

De hoop is dat Derksen en Muntz hun tweede ronde onder par kunnen spelen zodat ook zij er in het weekend bij zijn.

In het groepje van Lafeber op -6 bevinden zich verder Nick Faldo, Richard S Johnson, Fredrik Jacobson, Tom Gillis en Dean Robertson.

De titelverdediger Sergio Garcia was redelijk gelukkig met zijn openingsronde van 68 slagen. Drie van zijn Ryder Cup teammaatjes kwamen ook onder de 70 slagen binnen zoals Paul McGinley (67), Thomas Bj?rn en Colin Montgomerie met 69.

Nick Faldo heeft aangegeven nog steeds de ambitie te hebben om Ryder Cup aanvoerder te worden en ook Ian Woosnam heeft inmiddels laten blijken dat hij in deze functie erg ge?nteresseerd is.