Het eerste golfnieuws

PGA Tour: Furyk en Howell III leiden na 36 holes in Invensys Classic

ImageJim Furyk (foto) en Charles Howell III maakten allebei een ronde van 65 slagen maar op verschillende golfbanen. Daarmee gaan beide spelers voorlopig aan de leiding met -12 in het 90 holes toernooi.

Jim Furyk, hij won het toernooi al 3 keer, kwam op 6-onder par voor zijn ronde op de par 71 baan van de TPC Canyons course. Charles Howell III speelde zijn ronde op de par 72 Southern Highlands course en had daar slechts 65 slagen nodig (-7).

Het toernooi dat over 90 holes gespeeld wordt, wordt op verschillende golfbanen rond Las Vegas gespeeld. Het leidende duo had het geluk dat zij vroeg konden starten want later nam de wind flink toe en werd het spel niet eenvoudiger.

Met -11 delen Jeff Sluman (66), Chris DiMarco (67), Steve Jones (70), Frank Lickliter II (65) en Michael Clark (67) de 3e plaats. David Duval, de 2001 British Open kampioen, bevindt zich in een groepje van 8 spelers op 10-onder-par.
Naast een eagle op de 13e hole speelde Howell de rest van de holes in par, daarvoor had hij nog wat birdies gemaakt. De wind nam toe nadat hij op de 13e hole zijn eagle, een par 5 van ruim 520 meter, met wind mee gemaakt had.
“Ik geloof dat mijn overwinning vorige week ertoe bijgedragen heeft dat ik een stuk rustiger en met meer zelfvertrouwen golf?, vertelde Howel III.
Lee Janzen, leider na de eerste dag, viel terug in het klassement door op zijn ronde van 63 slagen een ronde te laten volgen van 74.