Tweevoudig winnaar Fleetwood maar net door, Luiten klimt verder!

14.55 – De tweevoudig winnaar van het Abu Dhabi HSBC Championship, Tommy Fleetwood, hield het tot de laatste hole spannend, hij moest birdie maken wilde hij de cut halen in Abu Dhabi. Op de 18e verdween zijn afslag naar rechts en daar ligt water. Zijn bal kwam maar net op een kleine uitstulping vol met zand en cactussen. De ligging was okay, dus met een houten 5 probeerde hij de green van deze par 5 aan te vallen. Zal bal raakte de tribune en bleef naast de dropping zone liggen. Een redelijke chip en de putt die viel gaf hem de birdie die hij hard nodig had om op 3-onder te eindigen.

Een tijdje daarvoor moest de Zweed Henrik Stenson zijn eagle putt maken op de 18e om in het toernooi te blijven maar miste deze en kon naar huis met 2-onder. Joost Luiten speelde zich weer in de top van het klassement. De enige Nederlander in het toernooi wist op de derde dag in 68 slagen rond te gaan (-4) en bracht daarmee zijn score op 7-onder par.

Shane Lowry staat voorlopig nog bovenaan het klassement met 12-onder par. Met 62 en 70 slagen heeft hij in ieder geval 1 slag voorsprong op de Zuid-Afrikaan Louis Oosthuizen (65 en 68 slagen) en zijn landgenoot Richard Sterne die met exact hetzelfde aantal slagen binnenbracht.