voorkant

Twee amateur golfers maken beiden hole-in-one op dezelfde hole tijdens matchplay

17 09 2015 Saddleton Avis NORFOLK 2
17 09 2015 Saddleton Avis NORFOLK 2De amateurgolfers Aaron Saddleton en Mark Avis hebben in een matchplay wedstrijd samen op dezelfde hole een hole-in-one geslagen. De twee speelden tegen elkaar op de Royal Norwich GC in Engeland tijdens het treffen van Sprowston Manor Golf Club en de Royal Norwich Golf Club. 
 
Het was op de 9e hole, 123 meter lang, dat eerst de 29-jarige Aaron Saddleton met hcp 8 en lid van de Sprowston Manor met een ijzer 9 een hole-in-one sloeg. Zijn opponent de 43-jarige Mark Avis, met een hcp van 7, lid van de Royal Norwich Golf Club maakte nog een grapje van: “nou dan moet deze er ook maar in”, wat dus gebeurde. 
 
Saddleton die al ruim 10 jaar golft liet weten dit nog nooit meegemaakt te hebben en het ook nooit meer zal vergeten. Een van de Engelse bookmakers vertelde nog dat als ze hier een weddenschap op hadden afgesloten het 25-miljoen tegen 1 pond was geweest.  
 
Sprowston won uiteindelijk de wedstrijd met 3-1 overal waarbij moet worden opgemerkt dat de wedstrijd tussen Saddleton en Avis all square eindigden.