voorkant

Mark Metgod is de nieuwe headpro voor Zaanse Golf Club

06 01 2016 markmetgod

06 01 2016 markmetgodWijdewormer – Met ingang van 1 januari 2016 is Mark Metgod de nieuwe headpro op de Zaanse Golf Club. Hij is aangetrokken ter versterking van het team van de Zaanse Golfschool in het kader van het door de club nieuw te voeren top- en breedtesport beleid. Aanvulling was nodig door het vertrek van enkele Pro’s. Het bestuur was op zoek naar een nieuwe PGA golfprofessional om de huidige staf te kunnen vervangen. Golfprofessional Gaby van den Bold blijft als Pro werkzaam bij de Zaanse en zal samen met Mark Metgod lesprogramma’s ontwikkelen voor leden en niet leden.

Achtergrond Metgod
Als speler heeft Metgod twee maal de Twente Cup op zijn naam staan. Hij nam deel aan o.a. het Heineken Open op de Hilversumsche Golfclub en nam deel aan het winnende Nederlandse Team in de interland tegen België. Vanaf 1990 heeft hij als A‐professional op de banen van Spaarnwoude, de Biltse Duinen, Sluispolder en de Kennemer gewerkt. Hij is Senior Adviseur bij de NGF waar hij sinds 1994 aan is verbonden. Eerdere functies waren o.a. Coach Jong Oranje dames (ELTK) en Nationale coach B­ en C-selectie. Ook maakte hij deel uit van het Golf Coach Platform. Bij PGA Holland is hij inmiddels 13 jaar werkzaam als docent opleiding golfprofessionals, waarvan 4 jaar als studiecoach.

De Zaanse Golfschool
Op de banen van de Zaanse Golf Club is de golfschool voor beginnende en ervaren golfers een begrip en sinds 23 april 2013 officieel PGA gecertificeerd. Deze certificering stelt hoge eisen aan de Golfschool en de professionals. Ze hanteren een uitgelezen stappenplan waardoor een beginnende golfer op redelijk korte termijn zelfstandig de 18 holes baan kan spelen. Dat is de focus van elke beginnend golfspeler. Het belangrijkste doel van de Zaanse is, tevens één van de speerpunten van de PGA, te zorgen voor spelplezier en voldoening. De Zaanse Golf Club is een van de eerste banen in de omgeving Groot Amsterdam die deze certificering mocht ontvangen.