Het eerste golfnieuws

Topprestatie voor Lafeber in Madeira, Kraaij 47e

ImageMaarten Lafeber (foto) is gedeeld 2e ge?indigd in het Madeira Island Open. Lafeber sloeg op de laatste dag van het toernooi minder greens in regulation dan op de 2e en 3e dag en kwam van de baan met 73 slagen (+1).

Met 2 birdies en 3 bogeys eindigde hij het toernooi met 282 slagen (-6). Het is werkelijk een topprestatie wat de Eindhovenaar heeft neergezet, op de laatste dag van het toernooi had hij zelfs nog alle kans op een overwinning.

Hij had een play-off kunnen afdwingen als hij een birdie op de laatste hole had gemaakt.

Zijn commentaar na afloop van de wedstrijd: ?Het is erg teleurstellend. Ik heb het zelf weg gegeven. Ik had helemaal niet in de gaten dat de leiders op 7 onder par zaten. Ik dacht dat het gat te groot was en dat het allemaal niets meer uitmaakte, totdat ik op hole 18 ontdekte dat het verschil minimaal was.? Lafeber pakte een mooie cheque van ruim 47.000 euro en daarmee stijgt hij flink in het algemeen klassement naar de 54e plaats.

Niels Kraaij speelde zijn 4e ronde in 79 slagen en zakte daardoor behoorlijk in het klassement. Misschien kwam het wel door de eerste hole waar hij een dubbel bogey liet noteren, daarna maakte hij nog bogeys op 4, 5, 6, 9, 11 en 13 om gelukkig het toernooi nog te eindigen met een birdie op 18. Met een totaal van 295 slagen (+7) rondde hij zijn eerste wedstrijd op de European Tour dit jaar af.

De Spanjaard Diego Borrego bleef zijn zenuwen de baas en won zijn tweede toernooi op de European Tour. Met zijn laatste ronde van 69 slagen kwam zijn totaalscore op 281 slagen (7-onder par). Hij won met een slag voorsprong op zijn landgenoot Ivo Giner en Lafeber. Giner miste op de laatste hole een put voor par van iets meer dan 1 meter en zag daarmee zijn kans op een play-off verloren gaan. Met 283 slagen eindigde de Engelsman Roger Winchester op de vierde plaats. Hij speelde met 67 slagen de beste ronde van de dag.