Het eerste golfnieuws

Stadler slaat hole-in-one, 5-put voor Mickelson

ImageHet toernooi had op de 3e dag weer opvallende hoogtepunten zoals de hole-in-one van Craig Stadler die als bijnaam ?de walrus? heeft en de 5 put van Mickelson op hole 10.

Stadler reageerde na zijn hole-in-one alsof het zijn honderdste was. Hij bleef er zeer rustig onder en haalde zelf de vlag uit de hole, liep vervolgens rond de green om in niemands lijn te staan en haalde toen pas zijn bal eruit. Het publiek kon dit allemaal wel waarderen.

Op de 10e hole werd het erg stil nadat Mickelson zijn eerste put ruim 3 meter voorbij de hole zag rollen. Een put terug raakte de achterkant van de hole en bleef vervolgens 2 meter naast de hole liggen. Toen hij eenmaal had uitgeholed bleek hij een 8 op de par 4 te hebben gemaakt.

De Amerikaan Carl Paulson (foto) gaat na zijn derde achtereenvolgende ronde van 69 slagen (3-onder par) met een slag voorsprong aan de leiding. Hij jaagt zijn eerste titel na in zijn vijfjarige PGA Tour carri?re. De Nieuw-Zeelander Craig Perks had ook 69 slagen nodig voor zijn derde ronde en volgt op een slag afstand. De 31-jarige Paulson is zelf niet verbaasd over zijn opmerkelijk goede prestatie. ?Waarschijnlijk hadden de meeste mensen dit niet verwacht. Maar ik weet zeker dat de mensen die mij goed kennen, zoals mijn coach en mijn familie, niet echt verbaasd zijn. Het gaat om een groot toernooi en mijn naam is niet zo bekend bij het grote publiek, dus natuurlijk zijn veel mensen verrast.? Titelverdediger Tiger Woods had 70 slagen nodig (-2) en bevindt zich in een groepje spelers op een score van 213 slagen (3-onder par).