Topgolfer Martin Kaymer naar KLM Open

27 08 2015 kaymer

 27 08 2015 kaymer

Tweevoudig major-winnaar hoogst gerankte speler in Zandvoort

Zandvoort – Het KLM Open van dit jaar krijgt er nog een grote naam bij. Tweevoudig major-winnaar Martin Kaymer doet van 10 tot en met 13 september op de Kennemer Golf & Country Club in Zandvoort een gooi naar zijn tweede titel in het internationale golftoernooi. De 30-jarige Duitser won in 2010 het KLM Open. 

Met Kaymer (foto) haalt het KLM Open een meervoudig major-winnaar én een voormalig nummer één van de wereld in huis. De uit Düsseldorf afkomstige Kaymer heeft de afgelopen jaren zijn focus verlegd naar de PGA Tour en speelt daardoor minder vaak op de European Tour. Het wordt, na twee keer te hebben meegespeeld op de Hilversumsche Golf Club, zijn debuut op de Kennemer.

Hij bewaart goede herinneringen aan het KLM Open. In 2010 won Kaymer het toernooi toen het in Hilversum werd gespeeld. Enkele weken eerder had hij in Amerika het US PGA Championship gewonnen, een van de vier majors. In 2011 voerde Kaymer acht weken lang de wereldranglijst aan. Momenteel bezet hij in die ranking de 20ste plaats. Daarmee is hij de hoogst genoteerde speler in het KLM Open van dit jaar.

‘Martin Kaymer is een geweldige golfer en wij zijn zeer verheugd dat hij naar het KLM Open komt’, aldus toernooidirecteur Daan Slooter. ‘Hij is een wereldspeler die elk toernooi op zijn affiche zou willen hebben staan. Ik weet dat hij zich thuis voelt in Nederland. En wij zien hem ook een beetje als een van ons.’

Kaymer was in 2012 een van de grote Europese helden, toen hij in de Ryder Cup-ontmoeting tussen Europa en de Verenigde Staten in het hol van de leeuw de winnende putt maakte. In 2014 won hij met maar liefst acht slagen voorsprong het US Open, zijn tweede major-overwinning.
In de voorbije weken gaf Kaymer in de majors blijk van een goede vorm. Zowel in het Brits Open als het US PGA Championship eindigde hij voorin.

Naast Kaymer telt het deelnemersveld van het KLM Open nog meer grote namen. De lokale favoriet en beste Nederlandse golfer Joost Luiten krijgt concurrentie van onder andere de Ryder Cup-sterren Victor Dubuisson, Thomas Björn, Robert Karlsson, Nicolas Colsaerts, Miguel Angel Jiménez en de Amerikaanse legende en achtvoudig major-winnaar Tom Watson.

Luiten won zelf het KLM Open in 2013.  Andere oud-winnaars in het KLM Open 2015 zijn Peter Hanson (2012), Darren Clarke (2008) en Ross Fisher (2007). Ook meldt een handvol opkomende Engelse talenten zich in Zandvoort: Tommy Fleetwood (24 jaar), Tyrrell Hatton (24), Eddy Pepperell (24).

Voor meer informatie en kaartverkoop: Klmopen.nl.

Over het KLM Open
Het KLM Open is onderdeel van de European Tour. Het toernooi wordt ondersteund door de partners KLM, Deloitte en ABN AMRO en wordt georganiseerd door TIG Sports. Het toernooi wordt in 2015 voor de 96ste keer gehouden. Daarmee is het een van de oudste toernooien van de European Tour. Het totale prijzengeld voor 2015 bedraagt € 1,8 miljoen.