Tommy Fleetwood wint opnieuw, Luiten gedeeld 48e

Toch best een deceptie voor Joost Luiten in het Abu Dhabi Championship. De Nederlander die het toernooi goed begon met een ronde van 69 slagen en daarna op de tweede dag zelfs een slag minder liet noteren, 68, kwam in het weekend niet echt in zijn spel. Met 72 en 74 slagen zakte hij ver weg in het eindklassement met 5-onder werd hij gedeeld 48e goed voor een cheque van iets meer dan 11.000 euro.

De Engelsman Tommy Fleetwood wist de Falcon-trofee te behouden. Meet 22-onder par wist hij op 2 slagen afstand te eindigen van zijn landgenoot Ross Fisher die tweede werd. Rory McIlroy, gisteren nog overtuigd dat hij het toernooi wel eens kon winnen, moest genoegen nemen met een gedeelde derde plaats op 18-onder samen met Matthew Fitzpatrick.

Titelverdediger Tommy Fleetwood wist met een verbluffende 7-onder par (65 slagen) op de laatste dag het Abu Dhabi HSBC Championship te winnen. In zijn totaalscore van 22-onder par zaten 8 birdies en 1 bogey en hij verdiende ruim 400.000 euro.

Fleetwood, die zijn laatste negen holes in 30 slagen voltooide, bezegelde de titel met een prachtige 40-yard chip op de 18e green waardoor hij easy een birdie kon maken.

Nu hij 2018 is begonnen met een overwinning zoals hij het jaar ervoor ook deed, heeft Fleetwood nu al een goed gevoel over de rest van het seizoen 2018. Hij vertelde: “ik voel me eigenlijk veel emotioneler dan vorig jaar terwijl ik vorig jaar ook een ongeloflijk seizoen kende.”

Op de ochtend van de laatste dag vertelde het scorebord dat het spannend zou worden. Met 19 spelers op 11-onder of beter.

“Ik ben erg blij met hoe ik speelde. Het had vandaag een beetje beter kunnen gaan maar over het algemeen geeft dit mij het vertrouwen om niet alleen volgende week, maar ook de komende paar maanden verder te gaan. Mijn spel is in een goede conditie en ik zag een paar heel positieve signalen, “aldus de 28-jarige McIlroy.

during the final round of the Abu Dhabi HSBC Golf Championship at Abu Dhabi Golf Club on January 21, 2018 in Abu Dhabi, United Arab Emirates.

Fisher, die bovenaan het leaderboard begon, leek vastbesloten om de Falcon Trophy te pakken te krijgen. Toen hij opende met een eagle op de tweede hole gevolgd door twee birdies keek iedereen naar het scorebord. De bogeys op 10 en 15 en de birdie op 17 lieten hem, net onder Fleetwood eindigen.

Fisher (foto hieronder) vertelde: “petje af voor Tommy. Ik heb niet het gevoel dat ik een toernooi verloren heb maar dat Tommy gewoon beter heeft gespeeld, zie zijn ronde van 65 slagen. dus allemaal lof voor Tommy.”

during the final round of the Abu Dhabi HSBC Golf Championship at Abu Dhabi Golf Club on January 21, 2018 in Abu Dhabi, United Arab Emirates.

Na een opmerkelijke 13e editie van het evenement zei His Excellentie Aref Al Awani, algemeen secretaris van Abu Dhabi Sports Council: “We hebben zojuist een andere boeiende week van golf gezien tijdens het HSBC-kampioenschap in Abu Dhabi, gepresenteerd door EGA en ik wil eerst felicitaties aanbieden aan wel verdiende kampioen van 2018 en tweevoudig kampioen, Tommy Fleetwood. In de afgelopen vier dagen hebben ’s werelds beste golfers gestreden voor onze felbegeerde Falcon Trophy en we werden vandaag verwend door zo’n strak klassement te hebben voordat het spel zelfs maar begonnen was.

“Met het gezamenlijke partnerschap van HSBC en EGA heeft het kampioenschap zichzelf stevig geplaatst als een van de belangrijkste golftoernooien ter wereld. Het afgelopen jaar hebben we allemaal ontzettend hard gewerkt om sterke, lokale ondersteuning voor het kampioenschap te krijgen, waardoor we het bereik kunnen vergroten en onze inspanningen om het golfspel hier in de VAE te stimuleren kunnen versterken.”

foto’s door Getty Images