Gaat McIlroy er toch met de overwinning vandoor? Luiten zakt weg!

Geen goede derde dag voor Joost Luiten in Abu Dhabi. De Nederlander eindigde zijn derde ronde met 72 slagen en zag zich daardoor flink zakken in het algemeen klassement van het Abu Dhabi HSBC Championship. Met 69, 68 en 72 slagen staat Luiten nu op 7-onder en gedeeld 30e.

Thomas Pieters (67 slagen) en Ross Fisher (65 slagen) zijn de leiders in het toernooi. Met 17-onder hebben zij slechts 1 slag voorsprong op Rory McIlroy.

Matt Fitzpatrick (foto hieronder) leek opweg naar een ronde van 59 slagen na 9 birdies na 12 holes maar met een bogey op 16 en de birdie op 18 hield hij zijn score op 9-onder. De Engelsman steeg daardoor naar de gedeelde 4e plaats die hij samen deelt met de titelverdediger Tommy Fleetwood, Chris Pasley, Andrew Johnson en de Belg Thomas Detry (64 slagen).

during round three of the Abu Dhabi HSBC Golf Championship at Abu Dhabi Golf Club on January 20, 2018 in Abu Dhabi, United Arab Emirates.

McIlroy’s zelfvertrouwen was duidelijk te zien op de golfbaan. Hij liet weten: “Vandaag was weer een geweldige ronde en dat heeft mijn zelfvertrouwen alleen maar sterker gemaakt en niet alleen voor deze week maar voor de rest van het seizoen. Ik voelde me echt comfortabel, echt relaxed daarbuiten op de golfbaan. Ik heb net geprobeerd mijn spel te spelen en het gaat best goed tot nu toe. ”

Vooruitblikkend op de laatste dag zei McIlroy: “Het zou veel betekenen om hier in Abu Dhabi te winnen. Ik ben hier vaak in de top geëindigd en ik heb nog nooit gewonnen na een periode van afwezigheid. Ik ga morgen gewoon proberen hetzelfde te doen als ik de afgelopen drie dagen heb gedaan en probeer de beste score te maken. ”

Pieters leverde vijf birdies in en hield zijn scorecard bogey-vrij en omschreef zijn ronde als “perfect”.

De gedachten van Pieters waren nu stevig gefocust op de finale van zondag en hij vertelde: “Ik denk dat ik vandaag heel goed heb gespeeld en een aantal zeer goede slagen heb gemaakt. Het is het eerste grote toernooi van dit jaar en met deze positie ben ik blij, morgen ga ik voor de winst! ”

Fisher (foto hieronder), die kalm en geconcentreerd bleef terwijl hij zijn laatste birdie-putt op de 18e maakte voor een ronde van 67, zei: “Het was weer een goede dag en het voelde alsof ik solide speelde. Ik kijk uit naar de uitdaging van de laatste dag, maar het momentum is hier gigantisch, dus laten we eens kijken wat er gebeurt, maar hopelijk kan ik wat meer plezier hebben.

ABU DHABI, UNITED ARAB EMIRATES – JANUARY 20: Ross Fisher of England plays his shot from the 13th tee during round three of the Abu Dhabi HSBC Golf Championship at Abu Dhabi Golf Club on January 20, 2018 in Abu Dhabi, United Arab Emirates. (Photo by Andrew Redington/Getty Images)

Foto’s door Getty Images