PGA Tour

Tom Kim is opnieuw de kampioen in Las Vegas

Created with GIMP

Een jaar na het winnen van het Shriners Children’s Open keerde Kim terug naar de locatie van zijn tweede PGA Tour-overwinning en pakte opnieuw de titel. Met rondes van 62 en 66 in het weekend slaagde de 21-jarige erin om Adam Hadwin met één slag voor te blijven en werd hij slechts de tweede persoon ooit die het evenement in opeenvolgende seizoenen won.

De overwinning is de derde in de jonge PGA Tour-carrière van de 21-jarige.

Kim brak vorige zomer laat door toen hij het Wyndham Championship won (foto) en dit opvolgde met een elektrisch debuut in de Presidents Cup. Echter, na een succesvolle herfst, met als hoogtepunt zijn overwinning op TPC Summerlin, had hij moeite om het momentum door te zetten in 2023, waarbij hij slechts drie top-10 noteringen haalde in de eerste zes maanden van het jaar.

Hij begon zijn ritme te vinden in de tweede helft van het jaar met top-10 noteringen in het US Open en het Open Championship. Maar de volgende overwinning bleef hem ontglippen. In Las Vegas veranderde dat allemaal.

“Natuurlijk was het mijn eerste volledige seizoen en [ik probeerde] aan de verwachtingen van vorig jaar te voldoen,” zei Kim. “Het was moeilijk, maar soms geweldig, het heeft me nederig gemaakt. Nummer 3 is gewoon zo zoet.”

Kim begon de week met opeenvolgende rondes van 68 om zich comfortabel te kwalificeren voor het weekend, maar het was de derde ronde die zijn overwinning bepaalde. Tijdens een opmerkelijke opmars op Moving Day noteerde Kim negen birdies en een eagle, wat resulteerde in een 62 – gelijk de laagste ronde van het toernooi – en hem plaatste in de laatste groep.

“Dat is precies wat ik vorig jaar deed, en ik hield mijn hoofd omlaag en probeerde mijn eigen spel te spelen en te zien wat er gebeurde,” zei Kim.

Hoewel Kim de negen-birdie prestatie van de vorige dag niet kon evenaren, slaagde hij erin om zeven birdies op zijn scorekaart te noteren op weg naar een laatste ronde van 66. Het totaal van 20 onder par was net genoeg om Hadwin achter zich te houden en Kim opnieuw in de winnaarskring te brengen.