Titelverdediger Darius van Driel begint met par het Euram Bank Open

Hij won vorig jaar met een eindscore van 17-onder par het Euram Bank Open in Oostenrijk maar nu wist Darius van Driel (foto) niet verder te komen dan een eerste ronde van par. Met 4 birdies en 4 bogeys hield Van Driel zijn ronde in evenwicht maar met par deelt de titelverdediger helaas de 64e plaats en zal hij op vrijdag echt lager moeten gaan wil hij de cut halen.

Daan Huizing had wel een goede start op Golf Club Adamstal. Met 5 birdies en 2 bogeys ging hij rond in 3-onder en daarmee kwam hij op de gedeelde 13e plaats terecht. Lars van Meijel had een goede opening met drie birdies in zijn eerste 5 holes maar toen ging het flink fout. Werd het een bogey op 7 daarop volgende een dubbel en opnieuw een bogey. Met nog een birdie en twee bogeys in de rest van zijn ronde eindigde hij die op +2 en daarmee staat hij op plaats 102. Max Albertus kwam met een heel rare kaart binnen. Met twee triples 4 bogeys 3 birdies en een eagle ging hij rond in 75 slagen (+5).

De Duitser Marcel Scheider kwam met 62 slagen van de baan en dat werd een nieuw baanrecord. Zijn 8-onder geeft hem 1 slag voorsprong op 5 man.