The Open Championship: Luiten met onder andere een triple naar twee boven par

Joost Luiten leek na twee bogeys in het begin van zijn ronde die later werden gevolgd door drie birdies er redelijk goed voor de staan in The Open Championship. Helaas was het de triple op de 17e die zijn score de andere kant op gooide en er voor zorgde dat hij met 73 slagen zijn ronde eindigde. De 2-boven par geeft Luiten voorlopig een gedeelde 73e plaats.

Rory McIlroy die met een quadruple bogey begon door zijn bal out-of-bounds te slaan lijkt de cut te gaan missen. Ook op de 16e en 18e ging het nog een keer helemaal mis met een dubbel en een triple bogey als resultaat. De Noord-Ier eindigde zijn ronde met 79 slagen en zal op vrijdag rond de 64 slagen moeten binnen brengen wil hij een kans maken om het weekend te halen.

Oud winnaar David Duval kwam met een amateur score binnen met 90 slagen. De Amerikaan ging goed van start met birdies op de holes 1 en 2 maar liet vervolgens verder in zijn ronde een quadruple bogey een triple bogey 5 bogeys en een 13 op een par 5 noteren.

De Amerikaan J.B Holmes (foto) nam de leiding met 66 slagen. Hij wist 6 birdies en slechts 1 bogey te maken. De Noord-Ier Shane Lowry volgt op 1 slag afstand. Hij wist 5 birdies en ook slechts 1 bogey te maken.

Hole-in-one!

Er was ook nog een hole-in-one en wel van Emiliano Grillo. De Argentijn wist op de 13 hole er een te maken maar eindigde zijn score met 73 slagen en staat daarmee 72e.