PGA Tour

Tiger Woods keert terug naar competitief golf voor het eerst sinds The Masters

Gaat Tiger Woods opnieuw domineren?

Tiger Woods

Tiger Woods heeft bevestigd dat hij zal terugkeren en wel in het Hero World Challenge, het toernooi dat hij zelf organiseert. De wedstrijd wordt tussen 30 november en 3 december gespeeld. De winnaar van vijftien majors heeft niet competitief gespeeld sinds zijn terugtrekking tijdens The Masters in april.

Woods onderging een operatie aan zijn rechterenkel na The Masters en miste daardoor de laatste drie majors van het jaar – het PGA Kampioenschap, het US Open en het Open Kampioenschap. Eerder deze maand zei hij dat hij nu geen pijn meer had in zijn enkel, maar dat er andere problemen waren ontstaan.

Woods zei: “Mijn enkel is prima. Waar ze mijn enkel hebben geopereerd, heb ik absoluut geen enkel probleem meer. Die pijn is volledig verdwenen. Het zijn de andere gebieden die gecompenseerd zijn.”

“Je repareert er een, anderen moeten beweeglijker worden om eromheen te kunnen, en dat kan leiden tot problemen.”

De 47-jarige speelt tegenwoordig spaarzaam, maar heeft toegezegd om deel te nemen aan de nieuwe technologie-gedreven competitie TGL, die in januari begint, waar hij het Jupiter-team zal vertegenwoordigen.

TGL, gerund door TMRW Sports, het op technologie gerichte sportbedrijf opgericht door Woods en Rory McIlroy in 2022, zal evenementen bevatten die over 15 holes worden gespeeld, waarbij een simulator wordt gecombineerd met daadwerkelijke slagen naar een green die van vorm kan veranderen afhankelijk van de slag.