Tiger Woods grijpt naast nieuwe titel, Paul Casey wint het Valspar Championship

Tiger Woods is terug, dan kan wel worden gesteld na zijn optreden in het Valspar Championship waar hij met een gedeelde tweede plaats het toernooi afsloot. Maar wat een finale op de laatste dag van het toernooi. Woods die zijn vorm steeds meer terug gaat vinden, zeer goede ballen slaat en soms weer putts maakt waar je wel een glimlach van op je gezicht moet krijgen.

Waar weinig rekening mee hadden gehouden was de laatste ronde van Paul Casey. Als een duveltje uit een doosje wist de Engelsman met een ronde van 65 slagen aan de kop van het klassement te komen. De amerikaan Patrick Reed kwam daar na een birdie op hole 14 ook op 10-onder en stond toen gelijk met Casey. Toen Woods, op de 17e maakt hij een bijna onmogelijk putt voor birdie en toen kwam hij op 9-onder.

Met Casey al in het clubhuis die op een tv Reed en Woods volgde zag hij dat Reed op de 18e zijn tweede slag net te kort op de green sloeg waardoor deze naar beneden rolde. Reed op 10-onder moest birdie maken op deze hole om het toernooi te winnen maar zijn eerste putt rolde was te kort en rolde naar bijna dezelfde plek terug als waar hij hem vandaan sloeg. Toen maar chippen en deze kwam wel anast de hole maar met een korte putt over werd het een bogey en 9-onder.

Woods moest toen de 18e nog spelen, na een goede afslag met een ijzer 2 had hij nog ruim 179 meter over en deze sloeg daarna hij wel op de green. De putt liet hij helaas te kort waardoor hij een play-off tussen hem en Casey niet door zag gaan en dus op 9-onder bleef hangen.

Casey won dus het toernooi door een fout van Reed en de gemiste birdie putt van Woods.

Justin Rose die er na de derde dag op gebrand leek het toernooi te winnen zal zijn kansen na een ronde van 72 slagen vervliegen. Hij zakte 3 plaatsen terug in het klassement en werd gedeeld 5e.

Sergio Garcia ging ook rond in 65 slagen waardoor de Spanjaard 21 plekken steeg in het eind klassement en uiteindelijk met 8-onder 4e werd.

Nog even samenvatting van Woods zijn ronde.