Joost Luiten eindigt als 9e in India, Matt Wallace wint na play-off!

Joost Luiten is in het Hero Indian Open op een negende plaats geëindigd. Met 71, 69, 74 en 72 slagen werd zijn score op de DLF Golf en Country Club 286 slagen en dat is 2-onder par. Luiten hield zijn score op de laatste dag op par na twee birdies en twee bogeys.

Nadat eerder Andrew Johnston op 11-onder was geëindigd moest hij wachten op Matt Wallace die met dezelfde score de 18e nog moest spelen. Op deze par 5 was het Johnson die een lay-up deed en niet in tweeën naar de green ging en par liet noteren. Wallace had na een goede afslag de keuze ging hij ervoor of moest hij ok een lay-up slaan. Hij ging ervoor en zijn bal eindigde naast de green op een stuk fairway. Zijn pitch, die hij rechts boven de green liet landen was net niet snel genoeg waardoor deze bleef liggen. Met een birdie zou hij het toernooi winnen maar het werd een par dus een play-off tussen hem en Johnston die als bijnaam de Beef heeft.

Play-off

De 18e moest opnieuw gespeeld worden. Een goede afslag van de twee en Wallace heeft met een verdere afslag zijn voordeel, hij kan in tweeën naar de green. Voor de twee was het een eerste kennismaking met een play-off, beiden hadden daar nog nooit meegemaakt op de European Tour.

De bal van Johnston (links) kwam in een oude divot die was gevuld was met zand en met een ijzer ging hij opnieuw voor een lay-up. Wallace had een perfecte ligging van zijn bal en met een ijzer ging hij voor de green in tweeën en wat een bal sloeg Wallace! Zijn bal kwam net voor de hole op de green rolde voorbij de pin en rolde vervolgens weer terug en had hij een putt voor eagle! Johnston wist nu dat hij zijn derde slag wel erg dichtbij moest slaan om een zeker birdie te kunnen maken.

Met een sandwedge sloeg Johnston zijn derde slag en bijna op de exact dezelfde plek als eerder in zijn ronde maarmmist opnieuw zijn birdie en maakt par. Wallace heeft dan twee putts voor de overwinning en die gebruikt hij! Hij wint het Hero Indian Open!