PGA Tour

Tiger Woods bijna onderaan het klassement in Hero World Challenge

Tony Finau en Brian Harman hebben de leiding genomen na de openingsronde van de Hero World Challenge. Deze ronde markeerde ook de terugkeer van Tiger Woods, die sinds The Masters voor het eerst weer in actie kwam en een drie-over 75 noteerde.

Voor Woods was het een emotioneel moment, waarbij hij zijn spel zelf omschreef als “roestig”. Die bewoording bleek waarheid te worden na zijn enerverende ronde op Albany Golf Club. Ondanks dat de 47-jarige op sommige momenten slechts één slag verwijderd was van de leiders, eindigde hij uiteindelijk op de 18e plaats van de 20 deelnemers, na een mix van vier birdies, vijf bogeys en een dubbel bogey.

De leiders, Harman en Finau, blonken uit met schitterende rondes van vijf-onder 67. Jordan Spieth volgde hen nauwlettend met een 68, terwijl de nummer 1 van de wereld, Scottie Scheffler, zich op twee slagen achterstand bevond en de vierde positie deelde.

Woods begon veelbelovend met een solide par en een birdie op de derde hole, maar inconsistenties speelden hem parten gedurende zijn ronde, met een wisselend aantal birdies en bogeys. Hij erkende zijn moeite met het vinden van zijn ritme, vooral onder uitdagende omstandigheden.

Ondanks deze uitdagingen toonde Woods vastberadenheid in zijn herstel na tegenslagen, tot hij geconfronteerd werd met een kostbare reeks van een double-bogey en verdere bogeys, wat leidde tot zijn daling op het leaderboard.

Brian Harman

De linkshandige Harman begon sterk en leidde tijdelijk met drie slagen na drie opeenvolgende birdies vanaf de 13e hole, terwijl Finau vier birdies maakte in een reeks van vijf holes om ook op vijf onder te komen.

Spieth volgt op slechts één slag afstand, terwijl Scheffler de vierde positie deelt met Cameron Young, Max Homa en Collin Morikawa. Matt Fitzpatrick en Woods’ partner Justin Thomas bevinden zich beiden binnen drie slagen van de leiding na openingsscores van 70.

Opvallend genoeg bevinden zich onder Woods alleen Wyndham Clark, de kampioen van de US Open, die een vier-over 76 kaartte, en Will Zalatoris, die zijn eigen comeback na een blessure markeerde met een negen-over 81.