Het 148e Open Championship: Luiten gedeeld 32e en Shane Lowry wint!

Konden de Ieren zich een betere winnaar wensen wij denken van niet. Shane Lowry wist met een flinke voorsprong het 148e Open Championship te winnen en daarmee zijn eerste major titel. De Ier had het op de laatste dag een stuk zwaarder dan de dag ervoor, er was regen en meer wind, maar ook de andere spelers ondervonden dat.

Toch wist Lowry met 4 birdies en 5 bogeys het verschil te maken. Zijn +1 van de dag bracht zijn eindscore op 15-onder en de nummer twee Tommy Fleetwood kwam met 74 slagen (+3) de golfbaan van de Royal Portrush Golf Club afgestapt en bleef daardoor op 9-onder staan. Met een verschil van 6 slagen won Lowry dus het toernooi!

Slechts 15 spelers wisten op de laatste dag onder par hun ronde te eindigen. De Italiaan Francesco Molinari had het miste last van het gure weer en wist met 66 slagen 43 plekken in het eindklassement te stijgen. Hij werd uiteindelijk met 3-onder gedeeld 11e.

En Joost Luiten?

Luiten deed het zeker niet slecht met een ronde van 72 slagen (+1) op de laatste dag. Ook hij had 5 bogeys en 4 birdies in zijn ronde. Met +1 voor de wedstrijd werd hij gedeeld 32e in Ierland.