Robbie van West leidt en Dylan Boshart tweede in Duitsland

De ProGolfTour is deze week op de Golfclub St. Pölten in St. Pölten in Duitsland en wat valt op dat de Nederlanders het daar super goed doen! Robbie van West nam de leiding na de eerste ronde met 61 slagen (-10). Dylan Boshart tekende zijn kaart voort een ronde van 64 slagen en deelt daarmee de tweede plaats. Ook Max Albertus wist met 66 slagen in de top van het klassement te komen en hij deelt met 5-onder de 8e plaats.

Steven van Dijk had een wat mindere start in Duitsland met 74 slagen. Het waren de twee dubbels op zijn scorekaart die er mede voor zorgden dat hij zijn ronde boven par eindigde. De wedstrijd wordt over 3 ronden gespeeld.

In de algemene ranking van de ProGolfTour is Van West de hoogst genoteerde Nederlander met een derde plek en Boshart volgt met een 10e plaats. De spelers die aan het eind van het seizoen in de top weten te eindigen krijgen een automatische promotie naar de Challenge Tour. Een van de spelers die ooit zijn carrière daar begon is de Duitser Martin Kaymer. Hij wist toen in 2006 vijf toernooien te winnen waarbij zijn ronde van 59 slagen in het Habsberg Classic een van zijn extreme hoogtepunten was!