DP World Tour

The 150e Open: Lars van Meijel stijgt en Rory McIlroy en Viktor Hovland leiden!

Lars van Meijel is twee plekken gestegen in het klassement van het 150e Open in Schotland. Een ronde van 1-onder zorgde ervoor dat de Nederlander voor het toernooi ook op 1-onder komt te staan. Van Meijel kwam met twee birdies en een bogey zijn eerste negen holes op 1-onder door. Zijn tweede negen begon hij met birdie liet er nog een op 14 vallen maar met bogeys op 16 en 17 en een par op 18 bleef hij dus steken op 1-onder. 

De bogey op 4 kwam doordat hij zijn bal in een van de fairway bunkers had geslagen en er alleen maar zijwaarts uit kon slaan. De bogey op 16 kwam door een drive te ver naar links en zijn tweede kwam in een bunker ruim voor de green waar hij niet echt goed uitkwam. Op 17 zag hij zijn tweede slag net over de green rechts gaan en met een chip en twee putts verder had hij dus opnieuw een bogey. 

Shane Lowry steeg eerst naar -7 en toen naar -9 na het maken van twee eagles op de 9e en 10e hole, twee par 4 holes! Helaas de drie bogeys op 12, 15 en 17 en een birdie op 18 zorgden er uiteindelijk voor dat hij op 7-onder zijn ronde eindigde.

Rory McIlroy en Viktor Hovland (foto) namen de leiding met 16-onder. De twee waren zeker aan elkaar gewaagd en hadden een paar uitzonderlijke slagen. McIlroy wist zijn slag uit de bunker op de 10e in de hole te krijgen voor een eagle en Hovland maakte vier birdies op rij vanaf hole drie.

De twee zullen morgen opnieuw samen spelen maar moeten zeker rekening gaan houden met Cameron Young en Cameron Smith die samen op 12-onder staan.

The 150e Open: Lars van Meijel door Tiger Woods naar huis en Cameron Smith leidt!