Team Kuchar leidt en Woods met zijn zoon staan 6e in het PNC Championship

Tiger Woods en zijn 11-jarige zoon Charlie Woods (foto) hebben een indrukwekkende start gemaakt in het PNC-kampioenschap. De twee staan na de eerste ronde op de 6e plek en op 4 slagen achterstand op Matt Kuchar en zijn zoon Cameron in het twee-daagse event.

20 teams spelen mee in het toernooi waarvan alleen 1 professional mag zijn en dat gebeurd op de golfbaan van de Ritz-Carlton Golf Club. Alleen majors-winnaars of Players-kampioenen komen in aanmerking om samen met een lid van hun familie te spelen.

Team Woods begon de wedstrijd met 10-onder en 62 slagen in het scramble-formaat. Teams mogen hun favoriete tee-shot selecteren om vervolgens beide hun volgende shot te spelen.

‘Eerst en vooral ben ik vader,’ zei Tiger. “Maar er is de competitieve geest die Charlie en ik allebei delen en we willen winnen, onze eerste ronde was gewoon een absolute knaller.”

Woods Jnr is de jongste speler in de geschiedenis van het toernooi, maar verspilde geen tijd om te pronken met zijn birdie op de openings hole en wist even later zelfs op de derde hole een eagle te maken. Zijn slag van 175 meter naar de green eindigde niet meer dan meter van de hole!

Team Woods birdiede hun volgende vier holes en Charlie wist nog een andere birdie op de par-vier negende te maken om ze de turn in 28 te slagen te bereiken. Het team van Justin Thomas had voor de grap een handgeschreven bericht in een bunker achter gelaten met de tekst “draw hole ” voor Tiger en Charley.

Het tweetal zag een birdie op de 14e tenietgedaan door een bogey op de volgende, voordat Woods Jnr op de 16e en de 18e opnieuw birdie wist te maken.

Matt Kuchar en zijn 13-jarige zoon Cameron hebben een voorsprong van twee slagen op Vijay Singh en zoon Qass, terwijl de Australiër Greg Norman en zoon Greg Jr. samen met Team Lehman en Team Duval de derde plaats delen.

“De dag had niet beter kunnen verlopen, Cameron speelde spectaculair golf en het was geweldig voor mij om achterover te leunen en te kijken,” zei Kuchar. Wat er morgen ook gebeurt, het is nu al een geweldige ervaring. “