TaylorMade kondigt P790 2021 ijzers aan

Als je de afgelopen jaren hebt overwogen om nieuwe ijzers te kopen, is de kans groot dat je ooit de TaylorMade’s P790 bent tegengekomen. De P790 is een van de bestverkochte modellen in de ijzergeschiedenis van het bedrijf en was een van de eersten op de markt die vergevingsgezindheid en afstandsverbeteringen combineerde met een gestroomlijnd en een beter uiterlijk en de golfers waren er dol op.

TaylorMade P790 2021 IJzers

In 2021 wordt de derde generatie van de P790 geïntroduceerd en is voorzien van herontwikkelde technologieën in het hoofd om alle nieuwe niveaus van kracht en prestaties te geven.

De belangrijkste innovatie in het model van dit jaar is de SpeedFoam Air, een ultralicht urethaanschuim dat in de gesmede holle kop zit.

TaylorMade P790 2021 IJzers

De toevoeging van SpeedFoam Air, 69% minder dicht dan de vorige generatie, bespaart ongeveer 3,5 g gewicht per ijzer om een herverdeling van de massa mogelijk te maken, de plaatsing van het zwaartepunt te verlagen en een gemakkelijkere lancering te bevorderen.

De P790-koppen zijn gemaakt van 8620-koolstofstaal dat sterkte en duurzaamheid biedt, terwijl de kop op bepaalde locaties tot 37,5% dunner is voor een lagere CG-plaatsing.

TaylorMade P790 2021 IJzers

Dit dunwandige ontwerp past bij het dunste slagvlak in de geschiedenis van de P790, slechts 1,5 mm, wat uitstekende flexibiliteit, hoge balsnelheden en afstand bevordert, samen met een zacht gesmeed gevoel.

TaylorMade P790 2021 IJzers

Een nieuwe ‘Intelligent Sweet Spot’ is ontworpen nadat het ijzerontwikkelingsteam van het bedrijf gegevens van duizenden verschillende golfslagen heeft bekeken om de meest voorkomende impactpunten op het gezicht te bepalen.

De sweet spot werd vervolgens strategisch geplaatst om meer van deze foto’s te maken, waardoor de grootte met maar liefst 60% toenam in vergelijking met de originele P790. Dit resulteert in een verhoogde balsnelheid en afstand waar de golfers dit het meest nodig hebben.

TaylorMade P790 2021 IJzers

Tot 31 g wolfraamgewicht in de richting van de teen van elk ijzeren clubhoofd verbetert de stabiliteit en vergevingsgezindheid, terwijl TaylorMade’s Thru-Slot Speed Pocket er opnieuw is om meer faceflex te bieden bij impact, zodat je het meeste uit je mishits kunt halen.

“SpeedFoam Air is de hartslag van de nieuwe P790 ijzers. De ontwikkeling van dit lichtgewicht urethaan materiaal stelde ons in staat om de ijzeren kop strategisch te reconstrueren om optimale lanceercondities te bevorderen en een sweet spot die de meest voorkomende slagpunten op het slagvlak bedekt.”

P790 UDI
Als aanvulling op de ijzers is de nieuwe P790 UDI, een gesmeed driving ijzer met op de Tour geïnspireerde vormgeving die TaylorMade’s beproefde technologieën omvat, waaronder Thru-Slot Speed Pocket en Forged Hollow Body constructie met een dunwandig ontwerp.

De UDI is al gebruikt op Tour door mensen als Dustin Johnson en zal de komende maanden ongetwijfeld een populair alternatief zijn voor hybriden of fairway-bossen voor veel van de beste spelers van het spel.