Super start van Wil Besseling in Italian Open

Wat een start weer van Wil Besseling. De 34-jarige Noord-Hollander (foto) opende in het Italia Open met 65 slagen. Besseling wist op de golfbaan van de Chervò Golf Club in in Brescia 8 birdies te maken en had maar 1 bogey in zijn ronde. Met 7-onder deelt de Nederlander de 4e plaats. Besseling is met een 59e plek de hoogst genoteerde Nederlander op de ranking van de Europese Tour. Natuurlijk hoopt Besseling dat hij later dit jaar in Dubai mag spelen waar de beste 60 van de European Tour ranking mee mogen doen voor flink veel prijzengeld. In het toernooi in Italië is de winnaars cheque bijna 157.000 euro.

Joost Luiten, Lars van Meijel en Daan Huizing openden allemaal met een ronde van 70 slagen (-2) en staan gedeeld 66e. Darius van Driel had ook met een mooie score zijn eerste ronde kunnen afronden mits hij op de 13e geen dubbel bogey had gemaakt. Uiteindelijk ging hij in 71 slagen rond en daarmee staat hij 82e in het klassement. 

Een van de golf helden van Italië, Matteo Manassero, ging rond in 71 slagen. De 27-jarige wist met 3 birdies en een dubbel bogey zo op deze score te komen.  

De 30-jarige Laurie Canter verbaasde iedereen door met 60 slagen zijn ronde te eindigen. De Engelsman wist met 10 birdies en een eagle op 12-onder te komen. 

Scott Jamieson maakte een hole-in-one op de eerste dag van het toernooi. De Schot wist op de tweede hole een ace te maken en eindigde mede daardoor zijn ronde op 4-onder par.