Het eerste golfnieuws

Super Muntz evenaart bijna baanrecord, Scott leidt nog steeds in Schotland

ImageRolf Muntz (foto) heeft op de derde dag van het Scottish PGA Championship voor een sensatie gezorgd. Met 64 slagen, 1 slag verwijderd van het baanrecord, schoot hij omhoog in het klassement naar de gedeelde 8e plaats. Als Muntz ronde niet verbeterd wordt, dan wacht hem een Rolex van ruim 6000 euro. Het dure horlogemerk heeft het uurwerk toegezegd aan de laagste ronde op de baan. Muntz greep in 1999 net naast een toernooioverwinning in het Scottish PGA Championship toen hij in een play-off verloor.

Maarten Lafeber klom ook in het klassement. Met 68, 76 en opnieuw 68 slagen steeg hij van de gedeelde 41e plaats naar die van nummer 20. Ook Robert-Jan Derksen klom omhoog in het klassement, met 74, 73 en 70 slagen kwam hij op de gedeelde 56e plaats terecht. Het is de hoop dat Derksen de lijn van een steeds lagere ronde doorzet zodat hij op zondag nog hoger in het klassement kan eindigen.

De Australi?r Adam Scott begon zijn ronde een beetje wisselvallig met birdies en bogeys maar sloot zijn 18 holes af met eagle, birdie, birdie. Met 17-onder-par en 199 slagen heeft hij vijf slagen voorsprong op zijn landgenoot Scott Gardiner en de Schot Raymond Russell.