Het eerste golfnieuws

Ormit Golf Tour: Rick Huiskamp wint en breekt baanrecord

ImageOp Golfclub Hooge Graven is Rick Huiskamp erin geslaagd om de tiende wedstrijd van de Ormit Golf Tour te winnen. Met een nieuw baanrecord van 68 slagen bleef hij de concurrentie ruimschoots voor en boekte hij zijn tweede zege van dit seizoen.
Jeffrey Meijer (foto) werd met een ronde van 73 tweede, terwijl de derde plaats gedeeld werd door Robert Schoonhoven en Neal Ribbe (75).

Al heel vroeg werd duidelijk dat het de dag van Rick Huiskamp zou worden. Hij startte vanmorgen op hole 3 en kende de perfecte opening. Birdies op hole 3, 4 en 5, drie onder par na evenzoveel holes. Geconcentreerd verder spelend maakte hij ook nog birdies op de achtste en op zeventien. Slechts een slag verliezend op hole 13 (ongeluksgetal?) en op de overige holes louter pars gaven hem een totaal van 68 slagen.

Na een ronde van 73 slagen werd Jeffrey Meijer op gepaste afstand van Huiskamp tweede. De bronzen positie viel ten deel aan Robert Schoonhoven en Neal Ribbe.

Zoals eerder aangekondigd zou de leider in het individuele klassement na deze wedstrijd een wildcard krijgen voor het Dutch Challenge Open. Helaas voor Arnoud Krijt (want hij leidt de tussenstand) worden er geen wildcards aan amateurs gegeven. Om Krijt niet volledig met lege handen te laten staan is besloten om hem uit te zenden naar een nog nader te bepalen internationaal toernooi.

Wedstrijd nummer tien vond dus zoals gezegd plaats op de charmante golfbaan Hooge Graven nabij Ommen. Om de greenkeepers ?s ochtends genoeg tijd te geven de baan in optimale conditie te brengen werd besloten een half uur later te starten.
Helaas hebben de spelers slechts ??n ronde van deze gedane arbeid kunnen genieten. Want de organisatie was genoodzaakt de tweede ronde af te blazen wegens onweer. Zodoende werd het dagklassement al na de ochtendronde opgemaakt, en was Rick Huiskamp met zijn fantastische baanrecord de dik verdiende winnaar.