Het eerste golfnieuws

Super Derksen naar gedeelde 8e plaats in Compass Group English Open

ImageDe redactie was er al van overtuigd: Derksen (foto) zou ooit een keer de vorm hervinden die hij vorig jaar op de Challenge Tour had. Hij gaat steeds beter spelen en dat resulteert in het halen van de cut en prijzengeld.

Zijn derde ronde op de Forest of Arden course bleek zijn laagste ronde die hij ooit op de European Tour had gespeeld, namelijk 65 slagen.

Met 8 birdies en 1 bogey in zijn ronde klom hij van de gedeelde 44e naar de gedeelde 8e plaats. Zijn eerste negen speelde hij zeer solide met birdies op de twee par 5 holes en een bogey op hole 6 (par 4). Zijn tweede negen waren echt perfect te noemen met 6 birdies. Hij speelde uitstekend en maakte weinig fouten en de puts vielen eindelijk, hij had er maar 25 nodig. Op zondag zal hij zijn ronde spelen met de sympathieke Sandy Lyle.

Darren Clarke gaat nog steeds aan kop, maar was niet tevreden over zijn verrichtingen op de laatste twee holes. Op de 17e hole liet hij een slag liggen en op hole 18 sloeg hij zijn bal over de green heen. Clarke (68) deelt de eerste plaats met een totaalscore van 13-onder par met de Fransman Raphael Jacquelin, die 65 slagen nodig had.

De Deen Soren Hansen had 64 slagen nodig voor zijn ronde, dat is de beste ronde van de week. Hij staat een slag achter de leiders. Hansen deelt zijn derde plaats op 12-onder par met Steve Webster (65).