Het eerste golfnieuws

Clarke wint, Derksen 17e in Compass Group English Open

ImageRegen, zon, veel wind, een driver slaan van de fairway naar de green, alles kwam aan bod op de laatste dag van het Compass Group English Open. Robert-Jan Derksen (foto) kon aan het eind van het toernooi opgelucht ademhalen. Maar echt gelukkig was hij niet. De tripple bogey die hij maakte op hole 9 scheelde hem erg veel prijzengeld. Niet veel spelers konden de hole in par spelen, de meesten gebruikten als tweede slag naar de green hun driver en dan nog moesten ze vaak een pitch maken.

Het was eigenlijk het enige minpuntje in Derksens ronde. Zijn begin was uitstekend, birdie op 1, birdie op 5, bogey op 6 gevolgd door de tripple bogey op 9, en opnieuw een bogey op 10. Gelukkig maakte hij nog een birdie op 17 voor een ronde van 74 slagen en de gedeelde 17e plaats. Sloeg hij op de 3e dag van het toernooi nog 72% van de greens in regulation, nu was het maar 50%. Door het prijzengeld dat hij verdiende steeg Derksen van de 169e naar de 149e plaats en de beste 115 behouden hun kaart.

Darren Clarke had 68 slagen nodig voor zijn laatste ronde en met een totaalscore van 17-onder par won hij het English Open op overtuigende wijze. Gedurende de eerste drie ronden deelde hij de leiding en op zondag maakte hij waar wat hem zaterdag niet gelukt was. Op drie slagen afstand eindigde de nummer twee, de Deen Soren Hansen. De derde plaats wordt gedeeld door Phillip Price en Raphael Jacquelin met 276 slagen.