Het eerste golfnieuws

St?phane Lovey wint opnieuw op de EPD-Tour

ImageOpnieuw is St?phane Lovey (foto) er in geslaagd om op de EPD-Tour een overwinning te boeken. Met 68 en 69 slagen won hij het Koenigsfeld Classic met 1 slag verschil op de nummer 2 Richard Porter.

Lovey speelde zijn 1e ronde zeer solide maar liet veel kansen onbenut, vanaf 3 meter gingen er te weinig putts in. Hij maakte toen over zijn ronde 5 birdies en 3 bogies. Zijn 2e ronde begon hij met een par op 1 en 2, hij maakte een bogey op 3 en opnieuw een par op 4, 5 en 6. Op de 7e hole, een par 5 met daarin een dogleg, sloeg hij een goede drive en kon hij via de andere fairway zijn bal richting green slaan. Het was een blind shot maar spelers die op de volgende tee aan het wachten waren, maakten een gebaar met de duim omhoog. Bij zijn bal aangekomen bleek deze op nog geen 2 meter van de pin te liggen. De putt ging erin, met een eagle als resultaat! Op de 8e hole, eveneens een par 5, sloeg Lovey opnieuw een goede drive en hij had als 2e slag een ijzer 6 over naar de green. Zijn bal eindigde op 1 meter van de hole en opnieuw maakte hij een eagle!. Zover Lovey zich kon herinneren heeft hij nog nooit 2 eagles achter elkaar gemaakt.

Hij maakte op de 11e een bogey. Hij had als 2e slag een sandwedge over naar de green, maar deze sloeg hij naast de green. Hij maakte een goede chip, gevolgd door 2 putts voor bogey.

Op de 13e hole verdween een pitch van 20 meter in de hole en kan Lovey een birdie noteren! Zijn medespelers de Belg Jack Boeckx en de Engelsman Richard Muscroft lagen ook naast de green en maakten eveneens met een chip respectievelijk met een putt een birdie. De glimlach op hun gezichten toen zij naar de volgende afslagplaats liepen, sprak boekdelen.

Op de 14e hole, een 434 meter lange par 4, lag hij in twee?n op de green maar maakte hij een 3-putt voor bogey. Op de 15e hole moest hij 2 keer een houten 5 slaan en eindigde hij midden green, gevolgd door par. De 16e hole is een par 3 waar hij de green miste en zijn pitch eindigde op1 ? meter van de hole. Na een 2-putt moest hij opnieuw een bogey noteren. Op dat moment hoorde hij dat Richard Porter dezelfde score had als hij. Zijn drive landde dit keer niet op de fairway maar bleef liggen net ernaast in de semi rough van de 17e. Zijn slag naar de green eindigde voorbij de pin maar zijn bal spinde vervolgens van de green zo de bunker in. Een goed bunkershot dat bijna in de hole verdween en 4 cm erachter tot stilstand kwam werd een easy par.

Toen hoorde Lovey dat Richard Porter een bogey gemaakt had en dat hij dus met 1 slag de leiding in het toernooi had genomen. Zijn enige gedachte was vanaf dat moment: ?Ik moet par maken op de 18e dan kan ik het toernooi winnen?. Misschien door een extra dosis adrenaline in zijn bloed vanwege de spanning sloeg hij een wereld drive, zijn 2e slag sloeg hij midden green en met 2 puts wist hij dat hij het toernooi gewonnen had.

Met zijn overwinning werd hij tevens de beste Nederlander in het algemeen klassement van de EPD-Tour met zijn 4e positie. Joost Steenkamer tot voorheen de beste Nederlander zakte naar de 5e plaats in de rankings. Steenkamer maakte op de 2e dag van het toernooi 79 slagen en zakte daarmee naar de gedeelde 30e plaats.

De 2e beste Nederlander in het toernooi werd Hayo Bensdorp, hij eindigde op de gedeelde 6e plaats. Brian Schutz eindigde met 74 en 70 slagen op de gedeelde 14e plaats. Hiddo Uhlenbeck werd met 77 en 69 slagen gedeeld 21e.