Het eerste golfnieuws

84e USPGA Championship

ImageTiger Woods zal deze week tijdens het 84e USPGA Championship zijn best doen om de slechtste ronde in zijn carri?re te vergeten. Zijn ronde van 81 slagen speelde hij in Muirfield tijdens het Open. Hij eindigde toen ruim buiten de toptien en dat was een schokkende ervaring voor de superster. Met zijn titel van het Buick Open is de 26-jarige Woods voor het grote publiek gerehabiliteerd, maar zelf is hij zijn dramatische prestatie nog niet vergeten.

Woods heeft dit jaar al twee Majors gewonnen, het US Masters en het US Open. Daaraan wil hij graag een overwinning in Hazeltine toevoegen. Woods zal zijn eerste twee ronden spelen met Open winnaar Ernie Els en David Toms die vorig jaar het USPGA won. Toms zette vorig jaar een nieuw record neer met zijn totaalscore van 265 slagen (15-onder par).

Ook Justin Rose zal aantreden in het toernooi. Het is zijn eerste optreden in een US Major. De 22-jarige Brit heeft dit seizoen al vier titels gewonnen, maar is vooral bekend om zijn uitstekende prestatie in het 1998 Open waar hij als amateur op de vierde plaats eindigde.

Aan het toernooi doen 35 spelers uit het Europese circuit mee.