Sterke opening van Joost Luiten in BMW PGA Championship

Joost Luiten is het BMW PGA Championship goed begonnen. De 35-jarige deelt met 4-onder de 7e plaats. Het toernooi, dat gespeeld wordt op de golfbaan van Wentworth in Virginia, heeft veel prijzengeld en wel 8 miljoen dollar. De winnaar verdiend later deze week 1.3 miljoen!

De Thai Kiradech Aphibarnrat (foto) nam eerst de leiding. De 32-jarige wist met 64 slagen zijn ronde te eindigen en wist zelfs de tweede negen van Wentworth in 30 slagen te eindigen. Later op de dag voegde de Zuid-Afrikaan Christiaan Bezuidenhout zich bij hem die eveneens in 64 slagen zijn ronde eindigde.

De Australiër Adam Scott staat op de tweede plaats met 7-onder. Justin Rose, Masahiro Kawamura en Laurie Canter volgen met 5-onder.

De Nederlandse Amerikaan Johannes Veerman had een niet al te beste start met +1 zijn score viel nog mee met die van de Italiaan Andrea Pavan die met 87 slagen de golfbaan verliet. De 32-jarige maakte in zijn eerste vier holes dubbel bogey een par, dubbel bogey en een 11 op de vierde een par 5.