Sterk deelnemersveld KLM Open 2015

20 08 2015 pepperel 
Zandvoort – Het KLM Open (10 tot en met 13 september) kan zich verheugen op deelname van een sterke nieuwe generatie topgolfers en een groot aantal bekende namen. Naast golflegende Tom Watson staan maar liefst achttien spelers uit de top-100 van de wereldranglijst, onder wie Joost Luiten.
 
De deelname van golflegende Tom Watson, thuisfavoriet Joost Luiten en publiekslieveling Miguel Angel Jiménez werd al eerder aangekondigd.  Dit prominente drietal kan zich opmaken voor stevige concurrentie op de Kennemer.
 
Het zijn de twintigers dit seizoen de dienst lijken uit te maken in het internationale golf en in de grote toernooien de prijzen opeisen. Ook in het KLM Open maakt dit jaar een groot aantal jonge golfers zijn opwachting.
 
Victor Dubuisson, 25 jaar pas, was vorig jaar een van de verrassingen in het Europese Ryder Cup team. De Fransman kende een sterk optreden in de laatste major van het jaar. Met een achttiende plaats drong hij opnieuw de top-50 van de wereldranglijst binnen.
Ook interessant is de komst van Anirban Lahiri. De 27-jarige Indiase longhitter won dit jaar al twee toernooien op de European Tour en eindigde vorige week knap als vijfde in het PGA Championship. Lahiri is opgeklommen naar de achtste plaats in de Race to Dubai.
 
Met belangstelling wordt ook uitgekeken naar hoe de nieuwe generatie Engelse golfers zich staande houdt op de Kennemer. Tommy Fleetwood (24), Tyrrell Hatton (24 jaar)en Eddy Pepperell (24) (foto) hebben ze zich alle drie genesteld in de top-100 van de wereldranglijst.  Pepperell werd vorig jaar vierde in het KLM Open en bevestigde dit jaar in het Brits Open op St Andrews zijn uitstekende gevoel voor linksgolf.
 
Ook Alexander Levy, Thorbjörn Olesen, Matteo Manassero, Thomas Pieters, Peter Uihlein en Renato Paratore maken deel uit van de grote groep jonge talenten op de European Tour.
 
Toch moet in het KLM Open ook nadrukkelijk rekening gehouden worden met de routiniers die weten wat  het is om te winnen in Nederland. Onder de oud-winnaars op de deelnemerslijst bevinden zich Peter Hanson (’12), Darren Clarke (‘08) en Ross Fisher (’07).
 
Er komen meer ervaren spelers met een indrukwekkende staat van dienst naar de Kennemer, zoals Thomas Björn, Nicolas Colsaerts, Robert Karlsson, Sören Kjeldsen, Jeev Milkha Singh, Alex Noren, Paul McGinley, Edoardo Molinari, Paul Lawrie en Alvaro Quiros.
 
Joost Luiten voert het contingent van maximaal veertien Nederlandse spelers aan. Welke tien Nederlandse professionals en vier amateurs in het KLM Open starten, wordt volgende week bekendgemaakt.
 
Over het KLM Open
Het KLM Open is onderdeel van de European Tour. Het toernooi wordt ondersteund door de partners KLM, Deloitte en ABN AMRO en wordt georganiseerd door TIG Sports. Het toernooi wordt in 2015 voor de 96ste keer gehouden. Daarmee is het een van de oudste toernooien van de European Tour. Het totale prijzengeld voor 2015 bedraagt € 1,8 miljoen. Voor meer informatie: www.klmopen.nl