Het eerste golfnieuws

Steenkamer door in Itali?, Little en Lucquin leiden

ImageMet een score van net boven par (+1) heeft Joost Steenkamer de cut gehaald in het Italiaanse Castellaneta. Met 72 en 71 slagen staat hij gedeeld 31e. Steenkamers score had er heel anders uit kunnen zien als hij geen dubbel bogey had gemaakt op de 3e hole, een par 5 van 514 meter. Hij maakte nog 4 birdies en 2 bogeys om gelijk aan par zijn ronde te eindigden en plus 1 voor het toernooi.

De andere Nederlander Hayo Bensdorp (foto) herstelde zich uitstekend van zijn 1e ronde van 78 slagen door zijn 2e ronde te spelen in 71 slagen maar miste helaas de cut.

De Engelsman Sam Little en de Fransman Jean-Fran?ois Lucquin delen de leiding in het Tessali Open. Little speelde zijn tweede ronde in 67 slagen en Lucquin had 69 slagen nodig. Met een totaal van 133 slagen (9-onder par) hebben ze een voorsprong van vier slagen op de rest van de spelers. Little, die de tweede dag inging met een achterstand van twee slagen op Lucquin, begon op de 10de hole en maakte 6 birdies. Beide spelers hebben een keer eerder gewonnen op de tour. Hoewel het op de eerste dag eigenlijk voortdurend regende, scheen op de tweede dag regelmatig de zon.