Het eerste golfnieuws

Muntz beste Nederlander in Gran Canaria, Hansen leidt

ImageNa de eerste dag van het Spaans Open heeft een Deen de leiding en is Rolf Muntz de beste Nederlander. Rolf Muntz speelde zijn openingsronde zeer solide in 68 slagen (-4) en deelt daarmee de 7e plaats.

Robert-Jan Derksen eindigde zijn ronde in 73 slagen (+1) en staat daarmee gedeeld 90e. Maarten Lafeber, de derde Nederlander, maakte een 74 (+2) en deelt voorlopig de 104de plaats.

Alle ogen waren eigenlijk gericht op de 22-jarige Spanjaard Sergio Garcia. Hij speelde de par 72 baan in 67 slagen (-5) en deelt daarmee de 2e plaats samen met de Duitser Marcel Siem en de Australi?r Greg Owen.

Soren Hansen (foto), de leider na de eerste dag van het toernooi, maakte 7 birdies over zijn ronde en maar 1 bogey voor een ronde van 66 slagen. Hansen is nog steeds op zoek naar een eerste toernooizege en deze lijkt nu dichterbij dan ooit.

US Open kampioen Retief Goosen speelde zijn ronde in 73 slagen, tot twee maal toe sloeg hij zijn bal in het water en het putten liet hem daarna ook flink in de steek. Goosen was achteraf erg duidelijk. ?Ik heb wel eens betere rondes gespeeld, morgen een nieuwe dag met nieuwe kansen en die moet ik dan wel benutten?, aldus Goosen.

——————————————————————————–

Scores:

66 Soren Hansen
67 Marcel Siem, Sergio Garcia, Greg Owen
68 Carlos Rodiles, Carl Suneson, Carl Pettersson, Jarmo Sandelin, Emanuele Canonica, Rolf Muntz (Ned), Gary Orr, Shaun P Webster, Ian Garbutt, Stuart Little, Ricardo Gonzalez
69 Rafel Cabrera, Warren Bennett, Alvaro Salto, Kenneth Ferrie, Jose Manuel Carilles, Benoit Teilleria, Andrew Oldcorn
70 Michele Reale, Ian Hutchings, Mikko Ilonen, Didier De Vooght (Belgie), Anders Forsbrand, Ian Poulter, Gordon Brand Jnr, Adam Mednick