Het eerste golfnieuws

Steen Tinning wint het Madrid Open

ImageDe Deen Steen Tinning (foto) heeft verrassend het Telefonica Madrid Open gewonnen. Maarten Lafeber eindigde op de 13e plaats als beste Nederlander in het toernooi.

Met 65, 65, 72 en 69 slagen (-13) is Maarten Lafeber als 13e ge?indigd in het Madrid Open. Op de laatste dag van het toernooi maakte Lafeber bijna geen fouten, dit keer wilde opnieuw zijn putts niet vallen. Gebruikte hij op de eerste en tweede dag maar 26 putts, op de derde dag had hij er al 29 nodig en de laatste dag van het toernooi 32. Voor Lafeber lag een cheque klaar van 22.540 euro.

Rolf Muntz speelde zijn 4 ronden in 71, 67, 69 en 70 slagen (-7) en hij eindigde daarmee op de gedeelde 37e plaats. Muntz verdiende 9240 euro.

Voor Robert-Jan Derksen komt de Qualifying school steeds dichterbij. Een gedeelde 50e plaats liet hem wel 4 plaatsen op de Order of Merit stijgen maar om bij de beste 115 te komen moet hij nog bijna 100.000 euro verdienen.

De Deen Steen Tinning pakte met het Telefonica Madrid Open zijn tweede titel op de European Tour in zijn carri?re. De leiding in het toernooi veranderde zo?n 26 keer op de laatste dag. Verschillende namen stonden opeens als 1e in het klassement en verdwenen net zo snel weer.

Tinning trok aan het langste eind: hij wist de titel in de wacht te slepen. Met 19-onder-par pakte hij de hoofdprijs van 233.330 euro. Brian Davis, Andrew Coltart en de Australi?r Adam Scott eindigden op de 2e plaats.

De strijd om de Order of Merit lijkt ook bijna beslecht, Harrington staat nog geen 55.000 euro verwijderd van Goosen. Deze laatste vliegt deze week nog naar Amerika voor het Tour Championship. Harrington doet deze week mee in het Italian Open en daar hoeft hij maar bij de beste 10 te eindigen om de Order of Merit te winnen.