Het eerste golfnieuws

Lawrie wint de Challenge Tour Grand Final

Voor Guido van der Valk was het niet zijn toernooi, vooral in het begin liet hij veel slagen liggen. De 76, 74, 73 en 67 slagen brachten hem op +6 voor het toernooi en dat was goed voor de gedeelde 31e plaats en de 36e plaats op de Order of Merit van de Challenge Tour.

Van der Valk heeft in ieder geval zijn kaart voor de Challenge Tour en kan via de Qualifying School ook nog proberen zijn kaart voor de European Tour te behalen.

Met een laatste ronde van 65 slagen won Peter Lawrie de Grand Final op Golf du Medoc bij Bordeaux. Met een totaalscore van 272 slagen (12-onder par) heeft de winnaar vier slagen voorsprong op de Fransman Julien van Hauwe en acht slagen op drie spelers, onder wie David Dixon en Simon Wakefield.

Lawrie ging met een slag voorsprong de laatste ronde in en begon zijn ronde met 6 pars, op de volgende 8 holes maakte hij vervolgens 6 birdies. Lawrie, die zijn kaart voor de European Tour voor volgend seizoen al veilig had gesteld, klom naar de 4e plaats op de Challenge Tour rankings.