Start opbouw Albatros VIP-Lounge voor 100ste editie KLM Open

De voorbereidingen voor de 100ste editie van het KLM Open, van 12 tot en met 15 september op golfbaan The International in Amsterdam, zijn in volle gang. Vandaag 5 augustus start ook de constructie van de indrukwekkende Albatros VIP Lounge, de tijdelijke VIP-Lounge waar titelsponsor KLM en partner ING Private Banking hun gasten gaan ontvangen, naast het al bestaande clubhuis van de golfbaan.

Feiten en cijfers
In totaal wordt er op het terrein van golfbaan The International 9.286 m2 aan tijdelijke accomodaties opgebouwd. Dit zijn ontvangstruimtes voor de gasten van partners en sponsoren en publieks- en cateringruimtes. Er worden tribunes gebouwd die plaats bieden aan ruim 2.100 personen. Golfbaan The International biedt daarnaast, dankzij het glooiende landschap, ‘natuurlijke’ tribunes waardoor het publiek, naar verwachting rond de 45.000 personen, het spel vanaf veel plekken goed kan volgen.

Om de score van de 156 spelers die aan de start van het KLM Open verschijnen bij te houden, wordt zes kilometer glasvezel gelegd. Het publiek wordt langs de holes geleid door 12 kilometer touw. Voor de tijdens het evenement geplande festiviteiten, tijdens het KLM Open, wordt in de 25.500 m2 grote KLM Open Village een podium van 96 m2 opgebouwd.

De baan wordt tijdens het toernooi onderhouden door 65 greenkeepers uit 14 verschillende landen, die vooral ’s nachts aan het werk zijn. Het reguliere greenkeepers team van The International telt 15 personen.

Bijzonder deelnemersveld
Niet alleen de opbouw en invulling van het evenement duiden op een bijzondere editie. Met de deelname van Masters-winnaars Sergio Garcia (2017) en Patrick Reed (2018) en oud KLM Open-winnaars Lee Westwood, Thomas Pieters en natuurlijk Joost Luiten, krijgt golf minnend Nederland een hoog staaltje golf te zien.

Jarige KLM kijkt uit naar 100ste editie
Harm Kreulen, directeur KLM Nederland: ‘Wij kijken enorm uit naar deze speciale editie van het KLM Open. In het jaar dat wij zelf ons 100-jarig bestaan vieren is het bijzonder om zo dicht bij het hart van KLM’s hub-operatie zo’n mooi toernooi te kunnen neerzetten. Met een indrukwekkend deelnemersveld en een prachtige setting kunnen wij met onze gasten en alle golfliefhebbers van Nederland een mooi feest vieren.’

Daan Slooter is vereerd
Daan Slooter, toernooidirecteur KLM Open: ‘Het is ongelofelijk wat er elk jaar in anderhalve maand tijd wordt op- en afgebouwd voor het KLM Open. In totaal zijn zo’n 1.500 mensen bij het evenement betrokken, waarvan 1.000 vrijwilligers. Het is een gigantische organisatie. Het is een eer om daar deel van uit te maken.’

Over het KLM Open en de 100ste editie in 2019
De 100ste editie van het KLM Open wordt van 12 tot en met 15 september 2019 gespeeld op golfbaan The International in Amsterdam. Het KLM Open wordt georganiseerd door TIG Sports en ondersteund door titelsponsor KLM en partner ING Private Banking.

Foto door Ronald Speijer : start opbouw met Harm Kreulen, directeur KLM Nederland (r) en Daan Slooter, toernooidirecteur