Spelersveld 100ste KLM Open om van te smullen

Bezoekers van het 100ste KLM Open konden zich al verheugen op een zeer spraakmakend deelnemersveld met internationale topgolfers zoals Sergio Garcia, Patrick Reed, Lee Westwood, Matt Wallace, Thomas Pieters en Martin Kaymer. Daarnaast kan de organisatie ook de komst van onder andere Ryder Cup captain Padraig Harrington en Engelsman Eddie Pepperell aankondigen. Op donderdag 22 augustus werd de voorlopige inschrijflijst voor het KLM Open 2019 in Amsterdam bekend gemaakt en daarop prijken indrukwekkend spelers.

Spraakmakende statistieken
Het 100ste KLM Open telt zeven winnaars van een major-titel die samen 11 majors hebben gewonnen. Patrick Reed is de hoogstgeplaatste op de wereldranglijst met een 16de plaats op moment van schrijven. Het veld telt daarnaast vijf spelers uit de top-50, 13 spelers uit de top-100 van de wereldranglijst en drie spelers uit de top tien van de Race to Dubai 2019. Editie 100 kent ook maar liefst 11 winnaars van het KLM Open. Zie hier de lijst met alle oud winnaars.

Toernooidirecteur Daan Slooter was duidelijk in zijn nopjes met dit veld: “Ik ben heel erg blij met dit deelnemersveld. De 100ste editie, de sponsoren en het Nederlandse golfpubliek verdienen dit ook. Het wordt een memorabele editie op The International en we merken ook in de kaartverkoop dat golfliefhebbers hier bij willen zijn.”

Padraig Harrington
Drievoudig majorwinnaar Padraig Harrington komt ook naar Amsterdam. Hij is een van de vele voormalig Ryder Cup-spelers, die van 12 tot en met 15 september hun opwachting maken op golfbaan The International in Amsterdam en tevens de huidige Captain van het Europese Team. Harrington is tweevoudig winnaar van het Brits Open (2007 en 2008) en won in 2008 ook het US PGA Championship. Het beste resultaat van de Ier in Nederland is een derde plaats.
 
Wat een veld!
Met inmiddels zes titels op de European Tour is Joost Luiten de meest succesvolle Nederlandse golfer ooit. Bovendien wist hij zijn ‘thuistoernooi’ twee maal te winnen. In 2013 bracht Luiten de Kennemer in vervoering met zijn eerste KLM Open-zege en in 2016 deed hij dat nog eens over op The Dutch. In 2018 moest de thuisfavoriet verstek laten gaan in ‘zijn’ toernooi vanwege een blessure. Nu is Luiten weer terug en zal het moeten opnemen tegen een zeer sterk deelnemersveld.
 
Op de entry list van het KLM Open 2019 staan namelijk nog meer aansprekende namen. Ook Eddie Pepperell (top-50 van de wereld) zal kleur geven aan het KLM Open. De Engelsman is naast geweldige golfer ook een intelligente, humorvolle en spraakmakende persoonlijkheid.

Verder staan de namen van titelverdediger Ashun Wu (won 2018), José Maria Olazábal (won 1989 en is tweevoudig Masters winnaar) en, Shubhankar Sharma, Thomas Pieters (won 2017), Nicolas Colsaerts, Thomas Detry, Matt Wallace, Victor Dubuisson, Chris Wood, Thongchai Jaidee en Ross Fisher (won 2007), Michael Campbell (winnaar US Open 2006), Lucas Bjerregaard en Robert Karlsson onder andere op de voorlopige inschrijflijst.  
 
Nederlanders
De komende weken worden nog acht Nederlandse Professionals, zes amateurs en acht wildcards bekend gemaakt.