Het eerste golfnieuws

Spaarnwoude wint NVG-Award 2002

ImageAfgelopen 22 maart vond er in Soestduinen het Nationale Golf Congres plaats. Naast diverse lezingen werden de leden en de bezoekers van het congres ook verrast door enkele prachtige stands. Een stand die goed opviel was die van IkGaGolfen.nl.

John Neus en Richard Knol hadden een metershoog doek gespannen (foto) met daarop hun logo. Het was dan ook zeer druk bij hun stand en veel bezoekers namen de nodige informatie over hun reserveringssysteem via internet dan ook mee.

Golfbaan Spaarnwoude won de NVG Award. Met illustere voorgangers als Robbie van Erven Dorens en Joan F. Dudok van Heel ging de prijs deze keer niet naar een persoon maar naar een bedrijf: de NV Openbare Golfbaan Spaarnwoude.

De NVG Award wordt jaarlijks toegekend aan een persoon of instantie die zich buitengewoon verdienstelijk heeft gemaakt voor de promotie en ontwikkeling van golf in Nederland. De keuze voor Spaarnwoude ligt in het feit dat zij een onmiskenbaar prominente rol hebben gespeeld in het toegankelijk maken van golf voor het grote publiek. Eind jaren zeventig werd de eerste negen holes van Golfbaan Spaarnwoude in gebruik genomen. Onder leiding van Peter Blokhuis, Andr? Jeurissen en Wil de Lange heeft Spaarnwoude zich ontwikkeld tot een belangrijke schakel in het democratiseringsproces van de golfsport.