Het eerste golfnieuws

Aantal nieuwe gezichten in Seve Trophy

ImageVan 19 tot 21 april wordt op de baan van Druids Glen de Seve Trophy gespeeld. Er zijn verschillende nieuwe gezichten in de teams, zoals Paul McGinley (foto) die voor het eerst deelneemt aan het evenement. Ook Lee Westwood en Alex Cejka zullen van de partij zijn met wild-cards. Dit betekent dat voor Darren Clarke dat hij dezelfde partners voor de foursomes en fourball zal hebben als twee jaar geleden.

De selectie van Westwood voor het Engels-Ierse team kan niet ingegeven zijn door recente prestaties van Westwood want die presteert de laatste tijd matig. Wel heeft Westwood natuurlijk veel wedstrijdervaring en de sfeer van het toernooi zal hem hopelijk tot grote prestaties inspireren. Sergio Garcia en Bernhard Langer hadden zich op basis van hun prestaties gekwalificeerd voor het continentale team, maar hebben beiden aangegeven niet te zullen spelen. Garcia wilde startgeld zien en dat werd hem niet in dank afgenomen. Langer speelt veel in de Verenigde Staten en zag kennelijk geen mogelijkheden om deel te nemen aan het evenement. De samenstelling van de teams is als volgt:

Engeland en Ierland:C Montgomerie, P Casey, D Clarke, P Harrington, D Howell, P Lawrie, P McGinley, S Webster (Engeland), L Westwood (Engeland), I Woosnam (Wales).
continentaal Europa:S Ballesteros (Spanje), T Bjorn (Denenmarken), A Cejka (Duitsland), N Fasth (Zweden), M Gronberg (Zweden), R Jacquelin (Frankrijk), M Angel Jimenez (Spanje), R Karlsson (Zweden), T Levet (Frankrijk), JM Olazabal (Spanje).