Het eerste golfnieuws

South African Open: Drama voor Clarke, Muntz ook even in de fout

ImageRolf Muntz (foto) is na de derde dag van het South African Open op de gedeelde vierde plaats beland. Dat had anders kunnen zijn. Muntz had op de derde dag van het toernooi 69 slagen nodig en kwam daarmee op 207 slagen (-9). Zes birdies, 1 bogey en jammer genoeg de dubbel bogey op de 18e lieten hem 2 plaatsen in het klassement zakken. Op de 18e sloeg hij zijn drive verkeerd, zijn derde slag kwam in de semi rough terecht en daarvandaan kon hij geen goede spin op de bal krijgen. Het resultaat was dat de bal op de green landde maar te ver rolde en tussen de bunker en de green terecht kwam. Een redelijke chip downhill ging voorbij de hole en hij moest vervolgens een putt maken van ruim 2 meter die hij miste. Zo moest Muntz voor het eerst in zijn ronde een dubbel bogey noteren.

Een ander die in de fout ging was de leider in het klassement, de Zuid-Afrikaan Tim Clarke. Op de 16e hole, een par 5 van 543 meter, lag hij met zijn tweede slag 3 meter links van de green. De bal lag op een kleine helling en waarschijnlijk kwam het doordat hij zijn gewicht niet goed kon verplaatsen dat hij tot vier keer toe zijn bal flufte (hij sloeg onder de bal door). Nadat hij eindelijk zijn bal op de green had, volgde er nog een twee putt en moest hij een 9 op zijn kaart noteren.

Een andere Zuid-Afrikaan Jean Hugo profiteerde van de fout van Clarke en nam zo direct de leiding over. Hij rondde zijn derde ronde af in 65 slagen en gaat zo met 1 slag verschil de laatste dag van het toernooi in.