Het eerste golfnieuws

South African Airways Open: Muntz erbij in het weekend, Tim Clarke leidt

ImageMuntz speelde op de tweede dag van het South African Airways Open opnieuw een goede ronde. Zijn drives waren bijna allemaal midden fairway en zijn slagen naar de green waren over het algemeen goed. Soms miste hij de green, zoals op zijn 10e hole waar hij rechts in de bunker terecht kwam. Een redelijke bunkerslag die eindigde op ruim 2,5 meter van de pin, gevolgd door een sterke putt was toch nog goed voor par.

Muntz? putts waren fenomenaal, hij wist de bal altijd in de buurt van de hole te putten. Als hij bijvoorbeeld aan de andere kant van de green lag, putte hij de bal op niet meer dan 30cm van de hole als deze er al niet in ging! Zo maakte hij heel vaak gemakkelijk zijn par of beter. Op hole 7 (zijn 16e hole) maakte hij zijn eerste bogey. Op de hole erna de 8e, een par 3 van 155 meter, maakte hij opnieuw een bogey. Zo kwam Muntz? score voor de tweede dag op 70 slagen (-2) en zijn totaalscore op -6 voor de gedeelde 4e plaats.

De leider in het toernooi werd na de tweede dag de Zuid-Afrikaan Tim Clarke (foto), de winnaar van vorig jaar. Met tweemaal een ronde van 67 slagen kwam Clarke op een score van -10. Clarke?s kaart werd gekenmerkt door 4 birdies, 1 eagle en een bogey. De eagle was een mooie, zijn tweede slag op de 13e hole, een par 5 van 489 meter, eindigde op ruim 11 meter van de pin maar de putt wist hij te verzilveren.

Op 3 slagen afstand staan Peter Lawrie en Andrew Coltart. Muntz deelt de 4e plaats met Nick Dougherty. De leider na dag ??n Jean Hugo zakte door een ronde van 73 slagen (+1) naar de gedeelde zesde plaats.