Het eerste golfnieuws

South African Airways Open: Muntz eindigt gedeeld 8e, Immelman wint na play-off

ImageRolf Muntz leek op weg naar zijn tweede toernooizege. Met een score van -12 kwam hij op de afslagplaats van de 167 meter lange 12e hole. Muntz? slag naar de green werd niet goed geraakt en deze eindigde in een onmogelijke ligging in de bunkerrand. Het enige wat hij kon doen was de bal eruit hakken en deze rolde over de green heen en kwam tot stand net buiten de green in de semi rough. Wat op de derde dag de Zuid-Afrikaan Tim Clarke deed, deed Muntz nu ook, hij flufte zijn chip. Vervolgens moest hij zijn vierde slag wel erg dicht bij de pin krijgen om zijn score laag te houden, maar de volgende chip ging 2 meter voorbij de hole en een twee-putt volgde. Hij maakte dus een 6 op een par 3 en zag zijn kansen op een tweede titel verdwijnen.

Muntz wist gelukkig nog op 14 en 15 een birdie te maken maar maakte ook nog een bogey zodat hij eindigde op -10 voor het toernooi op de gedeelde achtste plaats.

De 23-jarige Zuid-Afrikaan Trevor Immelman (foto) won zijn eerste Europese titel met het South African Airways Open. Hij en Tim Clarke eindigden samen met -14 dus er moest in een play-off bepaald worden wie zich de winnaar mocht noemen. De 18e hole werd gekozen, en Immelmans drive landde midden fairway, Clarke sloeg ook een strakke bal maar minder ver dan Immelman. Clarke moest als eerste naar de green slaan en sloeg een superbal en deze eindigde pin high op 2 meter naast de vlag. Immelman nam niet veel tijd en sloeg zijn bal op nog geen 30cm naast de hole, een birdie kon hij niet missen. Clarke moest dus zijn putt maken maar miste hem. Voor Immelman was het slechts een formaliteit; hij maakte zijn birdie en pakte de toernooi ege!

Immelman won een cheque van 121.669 euro, Muntz verdiende bijna 15.000 euro.