Slechts twee Nederlanders, Besseling en Luiten, door in KLM Open, Sören Kjeldsen leidt!

11 09 2015 luiten

 11 09 2015 luiten

De wind, die viel dus mee in de middag op de Kennemer Golf & Country Club. De scores werden dus lager in plaats van hoger. Dus wat gebeurde er, de cut die een tijd op -2 lag werd 3-onder par en dat betekende dat slechts twee Nederlanders zich plaatsten voor het weekend. Joost Luiten is met 6-onder en een gedeelde 19e plaats de hoogst genoteerde Nederlander en Wil Besseling staat op 5-onder netjes op de 34e plaats in het klassement. Kwam Besseling gisteren niet verder dan het maken van 1 birdie op vrijdag wist hij er 6 te maken maar tegenover stonden helaas nog twee bogeys. Luiten had echt een mindere dag, met 5 bogeys en 4 birdies eindigde hij zijn ronde op 1-boven par.

Voor Ralph Miller, amateur Robbie van West en Fernand Osther was het vreselijk balen. De drie eindigden op de tweede dag op 2-onder voor het toernooi en dat bleek dus helaas toch nog 1 slag teveel te zijn. Ook de cut misten amateur Rowin Caron (+2), Reiner Saxton (+2), Robin Kind (+3), Jurrian van der Vaart (+3), Floris de Haas (+3), amateur Jeroen Krietemeijer (+4), amateur Philip Bootsma (+7) en David van Dungen met +12.

Sören Kjeldsen nam na de ochtend de leiding en niemand wist de Deen te passeren in het klassement. Met 12-onder gaat hij de derde dag in. Met 11-onder volgen Wade Ormsby en David Horsey. James Morrison staat op 10-onder.