Equipment nieuws

Skechers GO GOLF topatleet Russell Knox wint Dubai Duty Free Irish Open

Waalwijk, 12 juli, 2018 – Skechers viert de sensationele overwinning van de Schotse golfprof Russell Knox op de Dubai Duty Free Irish Open op 8 juli 2018. Op zijn Skechers GO GOLF speelde Knox het klaar om de bal van een sensationele twaalf meter afstand de hole in te putten. Dit deed hij niet alleen in de laatste hole van de reguliere wedstrijd, maar daarna opnieuw in de sudden death play-off, waarmee hij de overwinning in de wacht wist te slepen. Hiermee staan er twee European Tourzeges op zijn naam. Met dit succes klimt hij naar de achtste plaats in de Europese ranglijst van de Ryder Cup, aan de vooravond van de Scottish Open deze week.

“Deze overwinning ‘geweldig’ noemen zou onrecht doen aan hoe het écht voelt – als spelers dromen we al onze hele carrière van zo’n finish,” zegt Knox, die zich in 2016 aansloot bij het elite golfteam van Skechers. “Veel factoren hebben me bij mijn overwinning geholpen, maar er moet een goede reden zijn dat de schoenen die ik aanheb Skechers GO GOLF Focus 2™ heten. Ik kon met beide benen op de grond staan en me concentreren op mijn spel, terwijl de adrenaline bij die laatste holes door mijn lijf raasde.”

“We zijn trots om deel uit te maken van Russells bijzondere overwinning in Ierland, die dankzij het dramatische einde nog meeslepender werd. Die putts zullen niet snel vergeten worden,” zegt Michael Greenberg, president van Skechers. “Russell is fantastisch voor het aanwakkeren van naamsbekendheid van en enthousiasme voor de Skechers GO GOLF-collectie in heel Europa en voor golffans wereldwijd. Wij zijn echt blij dat hij laat zien hoe makkelijk de concentratie bij het spel gehouden kan worden als onze schoenen gedragen worden.”

Russell Knox, sinds 2007 een professional, sleepte zijn eerste complete PGA Tourkaart binnen nadat hij de Chiquita Classic op de Nationwide Tour in 2011 won. De Schot, met zijn eeuwige wil om te winnen en nooit op te geven, flirtte een aantal seizoenen lang met een doorbraakjaar, voordat hij in 2014 voet aan de grond kreeg met een sterk begin van het seizoen van 2014 en een overwinning in de play-offs van de Honda Classic. Met zijn zege van november 2015 en zijn eerste PGA Tour-overwinning op de WGC HSBC Champions in Shanghai op zak, klom hij vlot in de Official World Golf Rankings. Hierdoor werd hij een belangrijke kanshebber in de 2016 Tour, toen hij voor het eerst tot in de top vijf van de FedEx Cup-ranglijst door wist te dringen.

Tot de gelederen van de professionele golfers die Skechers GO GOLF dragen, horen ook Matt Kuchar, Colin Montgomerie, Brooke Henderson, Wesley Bryan, Belén Mozo en Billy Andrade.

Mede dankzij zijn lichte, hoogwaardige, stabiele en comfortabele designs, heeft Skechers GO GOLF een prominente positie in de golfcategorie veroverd, samen met de bekroonde hardloop-, wandel- en trainingscollecties van het merk. De Skechers GO GOLF-lijn biedt atleten comfort en absolute bewegingsvrijheid met een breed assortiment aan stijlen, ontworpen met innovatieve zweetafvoerende weefsels in uiteenlopende kleuren voor mannen en vrouwen.

Volg voor het laatste nieuws over de collectie op Facebook en Instagram en @skechersGO op Twitter. Skechers Performance GO GOLF is verkrijgbaar in Skechers-winkels en via skechers.com, evenals bij exclusieve geautoriseerde partners, waaronder golfspeciaalzaken.